Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2020

To ΠΑΣΟΚ στις κάλπες, πολλοί «παπανδρεικοί» σε άλλα κόμματα

Ο Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2007 καθώς εισέρχεται στα γραφεία της νομαρχιακής στο Αγρίνιο. Χαρακτηριστικό πλέον ότι ο τότε γραμματέας της που τον συνοδεύει παραιτήθηκε πέρυσι με βαριές κουβέντες για το ΠΑΣΟΚ

Τρεις μόλις ημέρες απέμειναν για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ που θα οδηγήσουν στην ανάδειξη νέου προέδρου ωστόσο το ενδιαφέρον της εκλογικής του βάσης δεν είναι μεγάλο. Η κοινωνία από την πλευρά της αποστρέφεται τη διαδικασία.

Πέραν όμως της σίγουρης ανάδειξης Βενιζέλου στο αξίωμα, άλλο ένα πράγμα είναι δεδομένο: Πολλά (πρώην) «παπανδρεικά» στελέχη δεν θα ψηφίσουν για τον απλούστατο λόγο πως ανήκουν πλέον σε άλλα κόμματα.

Είτε λόγω της «μετάλαξης» του ΠΑΣΟΚ (που πάντως επί ημερών Παπανδρέου συντελέστηκε) και της κυβερνητικής του πολιτικής είτε για άλλους λόγους, πληθώρα στελεχών της Αιτωλοακαρνανίας που στο παρελθόν εργάστηκαν για την επικράτηση και τη στήριξη του Παπανδρέου, σκόρπησαν στα πέντε σημεία του πολιτικού ορίζοντα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προσχώρηση του πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Κατερινόπουλου στην «Κοινωνική Συμφωνία» των Κατσέλη-Καστανίδη. Μαζί τους θα είναι και ο καταγόμενος από το Αντίρριο βουλευτής Σπύρος Κουβέλης που κατά καιρούς δέχεται πυρά καθώς του προσάπτουν πολιτική ανέλιξη λόγω των σχέσεών του με τον Παπανδρέου. Στην ιδρυτική εκδήλωση στην Αίγλη παρέστη μάλιστα και το ιστορικό τοπικό στέλεχος Χρήστος Κοκκινοβασίλης. Εξάλλου μια σειρά άλλων στελέχων ετοιμάζονται να προσχωρήσουν στο νέο κόμμα.
Πολλά είναι και τα στελέχη που οδεύουν στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Την πόρτα του χτύπησαν πολλοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα πρώην δήμαρχοι του Νομού.
Φυσικά, ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ο ανεξάρτητος Βουλευτής Πάνος Κουρουμπλής ο οποίος πλέον αναμένεται να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό συζητούν υποψηφιότητα τουλάχιστον 2-3 ακραιφνείς παπανδρεικοί στο παρελθόν.
Υπάρχουν όμως και βασικοί  παράγοντες του νομού που στήριζαν  Παπανδρέου στο παρελθόν θα δώσουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Ο υφυπουργός Θ.Μωραίτης, ο βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, ο πρώην νομάρχης Θύμιος Σώκος (αν και επιθυμούσε και άλλες υποψηφιότητες στην εσωκομματική κάλπη) κ.α. Και άλλα στελέχη ( φουλ παπανδρεικά στο παρελθόν) στηρίζουν το νέο «σημαιοφόρο» όπως η πολιτευτής Ζαφειρούλα Δημαδάμα  που υπέγραψε την υποψηφιότητα του επόμενου αρχηγού.

Μέσα σε ένα κλίμα πάντως έντονης απαξίωσης για τα κομματικά δρώμενα γίνεται μεγάλη προσπάθεια (η βουλευτής Σοφία Γιαννακά απέστειλλε και sms) για να υπάρξει συμμετοχή στην εσωκομματικές κάλπες ενώ αναμένεται ίσως και εντός της ημέρας η αναλυτική λίστα των 30 περίπου σημείων που αυτές θα στηθούν στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο Βενιζέλος δεν προλαβαίνει να έρθει στο Νομό (φωτό του 2007 στο Μεσολόγγι). Αν το έκανε πάντως πολλά στελέχη που στο παρελθόν ήταν απέναντί του τώρα θα τον συνόδευαν...

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.