Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

To ΣΔΕ Αγρινίου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα GRUNDTVIG

sdgsdgsdgsdgΟμάδα εργασίας εκπαιδευτικών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2014 στην πόλη Κοζέντσα (Cosenza) της Ιταλίας στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Σύμπραξης Grundtvig Click to Career (C2C) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος της Δια Βίου Μάθησης Grundtvig.

H Δράση Click to Career (C2C) είναι μια Εκπαιδευτική Σύμπραξη στην εκπαίδευση ενηλίκων που επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της Εθνικής Μονάδας (Ι.Κ.Υ. για την Ελλάδα).

Εκπαιδευτική Σύμπραξη διαρκεί δύο έτη (1η Αυγούστου του 2013 – 31η Ιουλίου του 2015) και την συναποτελούν Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί από οκτώ χώρες: Ρουμανία (Συντονιστής), Ιταλία, Κύπρος, Γερμανία, Λιθουανία, Κροατία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα.

Το έργο εστιάζει στη μεγιστοποίηση της μεταφοράς γνώσεων και εμπειριών, καθώς και στην αναγνώριση των εργαλείων και των σύγχρονων μεθόδων πρόσβασης στις ευκαιρίες που προσφέρει η σημερινή τεχνολογία. Στόχος είναι η δημιουργία διαδικτυακών εκπαιδευτικών εργαλείων που θα παρέχουν υποστήριξη σε άτομα που επιθυμούν να ιδρύσουν και να διαχειριστούν μια επιχείρηση στο διαδίκτυο.

Οι δραστηριότητες του έργου περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε κάθε οργανισμό-εταίρο κατά τη διάρκεια του έργου. Επίσης, μαθήματα e-learning θα φιλοξενηθούν στην εκπαιδευτική πλατφόρμα MOODLE. Σε αυτή θα μπορούν να έχουν πρόσβαση χωρίς περιορισμούς χρόνου και χώρου όσοι επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους και να γίνουν αυτο- επιχειρηματίες στον κυβερνοχώρο.

Η ομάδα-στόχος της Εκπαιδευτικής Σύμπραξης Click to Career (C2C) αποτελείται από : ανέργους, νοικοκυρές, χειροτέχνες, καλλιτέχνες, ερασιτέχνες και ανθρώπους προικισμένους με καλλιτεχνικές ή δημιουργικές ικανότητες.

O κεντρικός άξονας της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία ήταν η παρουσίαση και η πρακτική εξάσκηση στη χρήση της Ηλεκτρονικής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας MOODLE .

Oι οργανισμοί-εταίροι κατέθεσαν την εμπειρία και την δράση τους στον τομέα του e-Learning, ήτοι της μάθησης στον κυβερνοχώρο. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου κατέθεσε την εμπειρία του στη χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση.

Ο Διευθυντής του ΣΔΕ Αγρινίου

Νάσιος Νικόλαος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.