Πέμπτη, Δεκέμβριος 12, 2019

Το 100 των συμμετεχόντων στη λαμπαδηφορία στο Αγρινιο για την μαύρη επέτειο της Ποντιακής Γενοκτονίας

Σήμερα Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, κορυφώθηκαν και στο Αγρίνιο οι εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων από την οποία συμπληρώθηκαν 100 χρόνια .
Το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο «Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων» από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, από το Σύλλογο Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δ.Ψαθάς» και το Σύλλογο Μικρασιατών προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας.
Το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και ακολούθησε παράσταση χορευτικών συγκροτημάτων,
Συγκινητική ωστόσο και φέτος υπήρξε η λαμπαδηφορία που έγινε το βράδυ του Σαββάτου ,για τέταρτη σερί χρονιά, στο Αγρίνιο στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Η εκκίνηση της πομπής έγινε στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου με τους συμμετέχοντες να κρατούν λαμπάδες και κεριά, με τη συνοδεία ποντιακής λύρας και με τραγούδια για την χαμένη πατρίδα.
Ξεχωριστή ήταν η στιγμή κατά την εκκίνηση της πομπής που οι συμμετέχοντες σχημάτισαν τον αριθμό 100, των χρόνων που πέρασαν από τη μαύρη επέτειο. Το σκηνικό κατέγραψε από ψηλά ο φακός του Β.Κίσσα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.