Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

1o ΕΠΑΛ Αγρινίου: δράση με «ουράνιες και επίγειες εικόνες»

1o ΕΠΑΛ Αγρινίου: δράση με «ουράνιες και επίγειες εικόνες»

Η δράση «Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» συνεχίζεται στo 1o ΕΠΑΛ Αγρινίου :

Το σχολείο έχοντας διαπιστώσει τα ποικίλα θετικά αποτελέσματα της ΜΝΑΕ υλοποιεί το σχέδιο  για 3η συνεχή χρονιά.

Η ανακοίνωση του σχολείου:

Παρά τις απρόσμενες δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία, εμείς σε αγαστή συνεργασία με το Νόησις, επιμένουμε προσαρμόζοντας τις δράσεις μας, λαμβάνοντας βέβαια όλα τα μέτρα προφύλαξης. Το φετινό μας σχέδιο έχει τον τίτλο ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΓΕΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ και αποτελείται από τέσσερις υποδράσεις.

Η 1η υποδράση αφορά την αστρο-παρατήρηση με τη χρήση τηλεσκοπίου και τη λήψη των σχετικών εικόνων με σκοπό τη γνωριμία των μαθητών με το αντικείμενο της αστροφυσικής και της αστρονομίας αλλά και την εξοικείωσή τους με την ψηφιακή επεξεργασία εικόνων.

Η υποδράση 2 αφορά την λήψη εικόνων με τη χρήση Drone (μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα ελεγχόμενο από απόσταση) και την ακόλουθη επεξεργασία τους, με σκοπό την απεικόνιση σημείων του τόπου μας και την εξοικείωση των μαθητών με τη σχετική τεχνολογία.

Η υποδράση 3 αφορά την τρισδιάστατη εκτύπωση αντικειμένων με τη χρήση 3D PRINTER (ο οποίος αποκτήθηκε με το περσινό σχέδιο δράσης ΜΝΑΕ του σχολείου μας). Η 4η υποδράση αφορά την καλλιτεχνική έκφραση των μαθητών μας μέσα από τις αισθητικές παρεμβάσεις στους χώρους του σχολείου (αίθουσες, διαδρόμους κλπ). Όταν τα ΕΠΑΛ δραστηριοποιούνται μας εκπλήσσουν με τις δυνατότητες και τα ταλέντα του ανθρώπινου δυναμικού τους. Θα ακολουθήσουν σύντομα δημοσιεύσεις από τις δράσεις μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.