Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

To Aγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία στο facebook.

To Aγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία στο facebook.
Που να φανταζόταν 5 περίπου χρόνια πριν ο Mark Zuckerberg αυτό που θα συνέβαινε σήμερα! Στα 19 του όταν ήταν φοιτητής στο Harvard σκέφτηκε το TheFaceook (όπως λεγόταν τότε) για ενα online community site των φοιτητών του πανεπιστημίου. Αργότερα επέτρεψε και σε άλλα πανεπιστήμια να έχουν δυνατότητα πρόσβασης. Έτσι αναγκάστηκε να το ανοίξει σε όλους. Αποτέλεσμα αυτού του νεανικού εγχειρήματος: Πέρυσι απέρριψε πρόταση 1 δις δολλάρια απο το yahoo, ενώ σήμερα στεγάζει την κερδοφόρα επιχείρησή του σε 3 κτίρια, έχοντας υπό την επίβλεψή του περισσότερους από 300 υπαλλήλους!
Αναμφισβήτητα και στη χώρα μας το facebook γνωρίζει μέρες δόξας. Παλιοί φίλοι ξαναβρίσκονται, ομοειδείς ομάδες κατηγοριοποιούνται, πολιτικοί προβάλλονται, επιχειρήσεις διαφημίζονται, κοινωνικά μηνύματα προωθούνται…Όλη αυτή η κατάσταση δε θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο και τον τοπικό μας κυβερνοχώρο. Σερφάροντας στον (α)πρόσωπο χώρο του internet συναντήσαμε αρκετά αξιοσημείωτα μέλη και groups. Έτσι ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε πρόσφατα η δημιουργία δύο συγκεκριμένων groups τα οποία τυγχάνουν αποδοχής από τους χρήστες της ευρύτερης περιοχής.
To πρώτο απαιτεί αυτόνομο πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο
ενώ το δεύτερο ”θέλει” το Αγρίνιο πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας.( http://www.facebook.com/group.php?gid=30405641295).
Επίσης πολλοί παλιοί συμμαθητές έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας, αφού η πλειονότητα των λυκείων της πόλης μας έχει το δικό της ξεχωριστό profile, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους δύο φοιτητικούς συλλόγους που εδρεύουν στην Αθήνα, των Αγρινιωτών και των Αιτωλοακαρνάνων αντίστοιχα. Και ο Ναυτικός Όμιλος Αγρινίου δίνει το δικό του στίγμα ενημερώνοντας μικρούς και μεγάλους για την πολυσχιδή του δράση. Όσον αφορά το χώρο της πολιτικής εκεί συναντάμε τους βουλευτές Θάνο Μωραϊτη και Χρίστο Βερελή.
Α!Και για να μην ξεχνιόμαστε: Eπισκεφτείτε το αδέσμευτο profile του agrinionews στο: http://www.facebook.com/profile.php?id=1111718046

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.