Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

To Aντάμωμα του Περδικακίου θα γίνει στο… Ραπτόπουλο!

To Aντάμωμα του Περδικακίου θα γίνει στο… Ραπτόπουλο!

IMG_0508Αλλαγή έδρας για το Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων που λάμβανε χώρα αρχές Ιούλιου στο Περδικάκι του ορεινού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας. Το Αντάμωμα που έγινε θεσμός και για 11 συναπτά έτη (αρχικά στη θέση Μιλογόστι και εν συνεχεία στη θέση Μακρυλάκι) διεξαγόταν στον όμορφο ορεινό χωριό του νομού μας, με απόφαση της νέας διοίκησης του οργανωτή Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βάλτου-Ξηρομέρου-Ευρυτανίας μετακομίζει στην όμορη περιοχή Πλατανιάς στα Κέδρα Ευρυτανίας κοντά στο Ραπτόπουλο.
Η αλλαγή έδρας προκάλεσε εντύπωση και δικαιολογημένα δεν… ενθουσίασε τους κατοίκους του Περδικακίου που τόσα χρόνια αγωνίζονταν για την καθιέρωση του, ωστόσο στον αντίλογο που ορθώνεται –πέραν τις επίκλησης οργανωτικών λόγων- σημειώνεται πως ο Σύλλογος καλύπτει και την Ευρυτανία και το Ξηρόμερο και το λογικό είναι το αντάμωμα να μεταφέρεται και σε αυτές τις περιοχές.
Το νέο σημείο του ανταμώματος πάντως στον Πλατανιά είναι όμορφο  και το Αντάμωμα εκεί θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 19-20 Ιουλίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γρηγόρης

    κάθε πολιτιστική ή άλλη δραστηριότητα που χάνεται, χάνεται και μια νέα ευκαιρία προβολής αυτού του υπέροχου τόπου, όπως και δυνατότητα γνωριμίας και επαφής με τους φιλόξενους κατοίκους του….ΚΡΙΜΑ !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.