Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

To agrinio-news έφτασε το θέμα στη..βουλή!!!

To agrinio-news έφτασε το θέμα στη..βουλή!!!
Για το θέμα του Εσπερινού Λυκείου σας έχουμε μιλήσει αρκετές φορές και δε θα σταματήσουμε να μιλάμε ωσότου ο αγώνας αυτών των παιδιών δικαιωθεί!Ίσως κάποιοι πουν ότι έχουμε καταντήσει γραφικοί,αλλά τι να κάνουμε,αφού…όπως σας έχουμε ξαναπεί είμαστε ευαίσθητοι σε θέματα νεολαίας.ιδιαίτερα όταν αυτά τα αιτήματα είναι δίκαια και διεκδικούνται με όμορφο και αγνό τρόπο.
Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε ότι το εν λόγω ζήτημα έφτασε και στη βουλή!Συγκεκριμένα ο βουλευτής του νομού μας Θάνος Μωραϊτης κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό,μέσω ττης οποίας του εκθέτει την κατάσταση και ζητά να «αρθεί» άμεσα η υφιστάμενη αδικία.
Όπως θα έχετε παρατηρήσει,όλο αυτό το διάστημα της λειτουργίας του agrinio-news δεν έχουμε αναρτήσει ούτε ένα αυτούσιο δελτίο τύπου απ’αυτά που μας αποστέλλουν καθημερινά.Και όσες φορές το πράξαμε(μία ή δύο) έγινε κατόπιν τροποποιήσεως του και σχολιασμού του.Αυτή τη φορά όμως,σας παραθέτουμε ‘’αυτούσιο’’ το δελτίο τύπου που μας εστάλη απ’το γραφείο τύπου του κ.Μωραϊτη,αφού για πρώτη φορά αναφέρεται δημόσια,ότι το συγκεκριμένο θέμα αναδείχτηκε απ’το agrinio-news.Kαι το τονίζουμε αυτό όχι γιατί διεκδικούμε τις επινινίκιες δάφνες…αλλά το αυτονόητο!Και ποιό είναι αυτό;Μα φυσικά το δικαίωμα μας να λέμε ότι εμείς ασχοληθήκαμε με το θέμα όταν αυτό ήταν στα αζήτητα της δημοσιογραφίας και δεν «πουλούσε»!Προτού δηλαδή βγει στα κανάλια!(ο νοών νοείτο!)
Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:
Το αίτημα των μαθητών-τριων του Εσπερινού Λυκείου να συμπεριληφθούν στα μηχανογραφικά τους δελτία οι αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές, μεταφέρει με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Παιδείας, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραΐτης. Το θέμα είχε αναδείξει από την πρώτη στιγμή το agrinio-news προκαλώντας αίσθηση στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία.
Η Ερώτηση του κ. Μωραΐτη έχει ως εξής:
Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Οι μαθητές-τριες των Εσπερινών Λυκείων σε όλη τη χώρα δίνουν τη δική τους ξεχωριστή καθημερινή μάχη υπό αντίξοες συνθήκες. Η θέληση τους για μάθηση και η δύναμη τους είναι παράδειγμα για όλους.
Είναι άξιοι της προσοχής και της ιδιαίτερης μέριμνας της Πολιτείας όχι μόνο για να βελτιωθεί το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και να διαμορφωθεί ένα καλύτερο πλαίσιο για την εκπαιδευτική και επαγγελματική συνέχεια σε όσους μαθητές και μαθήτριες το επιθυμούν.
Ήδη ένα από τα δίκαια αιτήματα των μαθητών-τριών των Εσπερινών Λυκείων είναι να συμπεριληφθούν στα μηχανογραφικά τους δελτία οι αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές.
Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα το οποίο το Υπουργείο πρέπει να εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
Θα συμπεριλάβει τις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές στα μηχανογραφικά δελτία των Εσπερινών Λυκείων;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.