Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Το Αγρίνιο τρέχει για φιλανθρωπικό σκοπό: Έρχεται το 3ο Agrinio Santa Run (βίντεο)

Το Αγρίνιο τρέχει για φιλανθρωπικό σκοπό: Έρχεται το 3ο Agrinio Santa Run (βίντεο)

Φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Αγρινίου διοργανώνει τον επιτυχημένο αγώνα AGRINIO SANTA RUN σε συν-διοργάνωση με τον Δήμο Αγρινίου, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Την πρώτη χρονιά ο αγώνας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τα 2, 200 άτομα, ενώ η οργάνωση χαρακτηρίστηκε άρτια και ο φιλανθρωπικός σκοπός της επίσης επετεύχθη. Αναλυτικότερα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό προσφέρθηκε ως Δωρεά στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου για την ενίσχυση του έργου της και την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού.

Πέρυσι η καραντίνα απαιτούσε εναλλακτικούς τρόπους διεξαγωγής του αγώνα και έτσι προέκυψε το 2nd Agrinio Santa Run Virtual. Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο αγώνας χαρακτηρίστηκε επιτυχημένος με την απομακρυσμένη συμμετοχή πλήθους ερασιτεχνών και επαγγελματιών δρομέων καθώς και επιφανών συνανθρώπων μας, όπως ο Αμερικανός Πρέσβης, ο οποίος αφιέρωσε τον αγώνα του στο Αγρίνιο και στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου που είχε επιλεχθεί ως ο ωφελούμενος του φιλανθρωπικού σκοπού του αγώνα. Εξαιρετικής σημασίας είναι δε το γεγονός ότι ο διαδικτυακός αυτός αγώνας προσέλκυσε αθλητές από όλα τα μέρη του κόσμου.

Τη φετινή χρονιά ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε πραγματικό χώρο και χρόνο ενώ η φιλανθρωπική δράση του περιλαμβάνει την ενίσχυση τόσο της ΕΛΕΠΑΠ όσο και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, καθώς και την αρωγή σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, π.χ χρηματική ενίσχυση οικογένειας καρκινοπαθούς ασθενή.

Περαιτέρω και πέραν του φιλανθρωπικού του χαρακτήρα ο αγώνας θα έχει και ιδιαίτερο αθλητικό ενδιαφέρον διότι θα υφίσταται ηλεκτρονική χρονομέτρηση και χρηματικά έπαθλα στους συμμετέχοντες αθλητές που θα τερματίσουν πρώτοι και ως εκ τούτου ευελπιστούμε στην συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα. Η πανδημία έβαλε άνω τελεία και στον χώρο του αθλητισμού και πολλοί αθλητές κάνουν μια νέα εκκίνηση τώρα μέσα από τέτοιους αγώνες.

Αναφέρουν οι διοργανωτές:

«Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε το κίνητρο για όσους περισσότερους αθλητές γίνεται να συμμετάσχουν και να εμπνευστούν την επιστροφή τους σε αυτό που τόσο αγαπούν, το να αθλούνται. Το Αγρίνιο Santa Run αποτελεί ΕΝΑΝ αγώνα, ΕΝΑ στόχο, ΜΙΑ βοήθεια με ΧΙΛΙΑ πρόσωπα.

Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 29 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει μετά το πέρας του σύνολο εορταστικών εκδηλώσεων όπως συναυλία από το συγκρότημα Blues Diaries στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, εορταστική επίδειξη από την 5η ΕΜΑΚ, καθώς και πλήθος δώρων που θα μοιραστούν στα παιδιά.

Ευρύτερος στόχος μας με την διεξαγωγή και καθιέρωση ενός τέτοιου αγώνα είναι η ανάδειξη της πόλης του Αγρινίου ως Χριστουγεννιάτικου αθλητικού προορισμού, ενώ βασικό κίνητρο αποτελεί η φιλανθρωπική δράση στην οποία βασίζεται κάθε φορά η διοργάνωση. Εν τέλει αποτελεί και μια μοναδική εορταστική και εξωστρεφή εμπειρία και για τους πολίτες του Αγρινίου που έχουν την ευκαιρία μέσα από τον εορταστικό αυτό αγώνα να χαρούν την πόλη τους με έναν πρωτότυπο τρόπο ενώ παράλληλα ενισχύουν και το αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Το ηχηρό μήνυμα που ευελπιστούμε να στείλουμε μέσα από αυτή την διοργάνωση είναι η αξία της σωματικής και ψυχικής υγείας. Η παρατεταμένη συνθήκη της καραντίνας μας καταπόνησε όλους ιδιαίτερα ψυχικά και σωματικά. Το Αγρίνιο Santa Run στέλνει το μήνυμα ότι η άσκηση και η άθληση μπορούν να αποτελέσουν ταυτόχρονα και τρόπο διασκέδασης. Βγαίνουμε στις 29 Δεκεμβρίου να τρέξουμε, να περπατήσουμε και να περάσουμε καλά στους δρόμους της πόλης μας. Και από την επόμενη ημέρα γιατί να μην το καθιερώσουμε; Περίπατος, τρέξιμο με τους φίλος μας, ή και μόνοι μας! Η διασκέδαση μπορεί να έχει και το πρόσωπο της άθλησης και όχι μόνο τη μορφή της νυχτερινής εξόδου.

Η φυσική άσκηση είναι το καλύτερο φάρμακο ειδικά και για όσους έχουν νοσήσει από τον Covid καθώς ενισχύει την άμυνα και στάμινα του οργανισμού, ενώ παράλληλα προλαμβάνει περεταίρω ιώσεις. Η πανδημία μας καλεί να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για την σωματική και ψυχική μας υγεία. Το Santa Run είναι ένας τρόπος να νιώσουμε πιο κοντά σε μια πιο ομαλή καθημερινότητα και κανονικότητα. Ο κόσμος έχει ανάγκη να αναπνεύσει βαθιά, να γελάσει δυνατά και να προχωρήσει μπροστά».

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.