Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

To αντίπαλον δέος του Γκουσγκούνη ήταν Αγρινιώτης

To αντίπαλον δέος του Γκουσγκούνη ήταν Αγρινιώτης

Μπορεί η Λάρισα να έβγαλε τον Γκουσγκούνη  αλλά το Αγρίνιο έβγαλε τον Τέλη Σταλόνε. Ίσως κάποιοι της νεώτερης γενιάς να μην το γνωρίζουν, αλλά Αγρινιώτης ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές του ελληνικού ερωτικού κινηματογράφου…

Ο Τέλης Σταλόνε (κατά κόσμον Αριστοτέλης Μαυρογόνατος) τον οποίο πολλοί ειδήμονες θεωρούν  ανώτερο από τον φαλακρό προβεβλημένο Γκουσγούνη. Ο Τέλης Σταλόνε γεννήθηκε το 1958 στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με το imdb ξεκίνησε την καριέρα στον κινηματογράφο ως βοηθός σκηνοθέτη δίπλα στον Γιώργο Σκανελάκη και Ερρίκο Αντρέου, ενώ σύμφωνα με κάποιες άλλες πηγές (μεταξύ των οποίων και το άρθρο με τίτλο Η μυθολογία του ελληνικού πορνό περιοδικό ΚΛΙΚ, Μάρτιος 98 τεύχος 131) ξεκίνησε ως σταντμαν σε ελληνικές ταινίες για το εξωτερικό.

Η πρώτη του εμφάνιση στον ελληνικό κινηματογράφο γίνεται το 1975 στην ταινία Μέλι το Κορμί της του Ηλία Μυλωνάκου ενώ το 1978 παίζει στην ταινία Το Σύμπλεγμα του Στράτου Μαρκίδη και στο Hellas Affair του Παύλου Παρασχάκη. Στις αρχές τις δεκαετίας του ’80 όταν η ελληνική βιομηχανία πορνό αναπτύσσεται ραγδαία, ο Τέλης Σταλόνε, ή αλλιώς ο κύριος «25 εκατοστά», αρχίζει και παίζει σε hardcore ταινίες και σε λίγο χρονικό διάστημα γίνεται ο μεγαλύτερος Έλληνας πορνοστάρ, πίσω βέβαια από τον μεγάλο Γκουσγκούνη.

Εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού πορνό και σε ταινίες που άφησαν εποχή, όπως το Ο κύριος Καθηγητής (1982), Ηδονικές Διαστροφές (1983), Ηδονές στο Αιγαίο (1984), Και από Μπρος και από Πίσω (1985). Το 1986 κάνει την τελευταία του ταινία Το Χαρέμι του Πασά και σε μία εποχή όπου έχει ξεκινήσει η παρακμή του ελληνικού πορνό, σταματάει να δουλεύει στον κινηματογράφο και μετακομίζει στις ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα γυρνάει το 1997 και παίρνει μέρος σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές όπως το Μαύρος Ωκεανός (του παλιού του γνώριμου Στράτου Μαρκίδη) που προβάλλεται απ’ τον ΑΝΤ1 ενώ αργότερα θα παίξει και σε cult δημιουργίες του Φωκίωνα Μπόγρη, όπως το Αθήνα 2004 Βία και Κτηνωδία (2002) στο οποίο εμφανίζεται και ο Νότης Πιτσιλός που είναι υπεύθυνος μαζί με τον σκηνοθέτη και για το σενάριο, Τα Ρεμάλια (2005) και Κάθαρση (2009) στην οποία κάνει τον διεφθαρμένο υπουργό Δημόσιας Τάξης και στην οποία εμφανίζεται μεταξύ άλλων και η συμπρωταγωνίστρια του στην πρώτη του ταινία, Τίνα Σπάθη.

Δείτε τον χαρακτηριστικό διάλογο:

Bonus: Ένας ακόμη… χαρακτηριστικός διάλογος:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.