Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Ένα είναι το χρέος απέναντι στην κοινωνία αυτές τις μέρες

Ένα είναι το χρέος απέναντι στην κοινωνία αυτές τις μέρες

Ενώ γράφονται κατωσέντονα και πανωσέντονα αυτό τον καιρό στα δίκτυα-και ειδικά σε κείνο το αναπόφευκτο facebook-για το σωστό εν μέσω κορωνοϊού(ανάμεσα στην γελοία κουβέντα αν υπάρχει καν κορωνοϊός!), η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου είναι απλή, κανονικά θα έπρεπε να μας παίρνει ελάχιστο χρόνο.

Χρέος απέναντι στην κοινωνία αυτές τις μέρες δεν είναι να είσαι “υποταγμένος” στα κρατικά κελεύσματα αλλά ούτε είναι να κάνεις αντίσταση εφαρμόζοντας κάποιου τύπου “ανυπακοή”. Κανένα από τα δύο.

Χρέος ως πολίτης αυτές τις μέρες έχεις ένα και μοναδικό. Να βλάψεις το σύνολο όσο το δυνατόν λιγότερο, να ΜΗΝ βοηθήσεις να αρρωστήσει κόσμος με την στάση σου, να εμποδίσεις την εξάπλωση του κορωνοϊού. Να κάνεις με άλλα λόγια ότι σου λένε όχι οι πολιτικοί αλλά οι επιστήμονες που έχουν την ευθύνη. Ακόμη κι αν εσύ θεωρείς ότι είσαι καλύτερος επιστήμονας και τα ξέρεις καλύτερα. Ακόμη κι αν εσύ θεωρείς ότι έχεις έναν προσωπικό Θεό που εσένα σε φυλάει, αντίθετα από έναν Ισπανό. Ακόμη κι αν θεωρείς ότι όλα αυτά είναι μια συνωμοσία για να μας βάλουν να κάνουμε εμβόλια(λες και τα εμβόλια κάνουν κακό)έχοντας μπερδέψει στο θολωμένο σου μυαλό τα εμβόλια με τα “τσιπάκια” και τα “τσιπάκια” με τις χαρακιές του 666 και άλλες ανάλογες αλληγορικές ιστορίες περασμένων αιώνων.

Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να σκεφτείς την… απειροελάχιστη πιθανότητα να μην έχεις δίκιο εσύ αλλά ο Τσιόδρας και να φυλάξεις τον διπλανό σου, την οικογένειά σου κι εσένα τον ίδιο από την διασπορά ενός πράγματος που δεν ξέρεις τι είναι. Ναι, ακόμη κι αν αυτός ο ιός “φτιάχτηκε σε κάποιο εργαστήριο” δεν έχει  σημασία. Ακόμη κι αν πιστεύεις ότι δεν υπάρχει ο ιός πρέπει να αμφιβάλλεις για την θεωρία σου, διότι οι βεβαιότητες σκοτώνουν όπως έλεγε κι ο μακαρίτης ο Κοροβέσης.

Αν δεν σου φτάνει τι σου λένε άνθρωποι που έχουν πάρει το δώρο της νόησης και το έχουν πάει πιο μακριά σκέψου ότι εκείνοι θα κριθούν αν όλα πάνε στραβά όχι εσύ. Και θα σε δικάσουν τα παιδιά σου, αν δεν έχει δίκιο το… Volvanotimes ή το Diaforetikivlakeia.gr κι έχουν δίκιο ο Σύψας κι ο Μόσιαλος.

Βάσει των παραπάνω, ο κάτωθι υπογεγραμμένος δηλώνει ότι θα θυμάται την επόμενη μέρα εκείνους που έκαναν το χρέος τους κι ας μην είχαν πειστεί. Θα θυμάται τον ιεράρχη Ιερόθεο της Ναυπάκτου που εκπροσωπεί την Εκκλησία στον Τύπο να λέει  “άλλο να ομολογείς την πίστη σου κι άλλο να κάνεις τον παλικαρά”.

Και θα θυμάται τους γονείς των συνομήλικων των παιδιών του που  έχουν κάνει την καρδιά τους πέτρα κι έχουν δυσαρεστήσει τα δικά τους παιδιά, λέγοντάς τους ότι, όχι, δεν μπορούν να βγουν τσάρκα σαν να είναι διακοπές. Γιατί αν έκαναν έτσι όλοι, αν κάποιοι δεν είχαν την αίσθηση του χρέους εδώ και 40 μέρες, ίσως τώρα να απαγορευόταν πραγματικά η κυκλοφορία έξω, όπως συνέβη και συμβαίνει αλλού…

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.