Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

To come back Kωστούλα είναι η χρυσή ευκαιρία

To come back Kωστούλα είναι η χρυσή ευκαιρία

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο  μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού Φ. Κωστούλας προανήγγειλε τελικά αυτό που οι περισσότεροι είχαν καταλάβει: Την παραμονή του στον προεδρικό θώκο της ομάδας. Το οξύμωρο στην όλη ιστορία είναι ότι αυτή η ανακοίνωση βγήκε ελάχιστες μέρες μετά το ραντεβού που είχε με τον επιχειρηματία Πανουργιά Παπαϊωάννου ο οποίος και εξεδήλωσε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Οξύμωρο; Ίσως όχι και τόσο τελικά.

Έγραφα εδώ σε προηγούμενα άρθρα  ότι ο κ. Κωστούλας έκανε παιχνίδι μόνος του. Θεωρώντας βέβαιο και έχοντας τσεκάρει ότι δεν υπάρχει (μετά από αυτόν) άλλος υποψήφιος επενδυτής, μπορούσε να οδηγήσει τα πράγματα εκεί που ο ίδιος ήθελε.

Με τον κόσμο του Αγρινίου να αγωνιά για την επόμενη μέρα και τα σενάρια πρωτοδικείου –  ακόμα και οριστικής διάλυσης της ομάδας- να πλανώνται πάνω από  τον αγρινιώτικο ουρανό, ο μεγαλομέτοχος  του συλλόγου θέλησε με αυτό τον  τρόπο να πιέσει καταστάσεις περνώντας  από τη μία προς τα έξω ότι κακώς ο κόσμος ήταν τόσο σκληρός στην κριτική που του έκανε καθώς δεν είχε –κατά τον ίδιο- εκτιμήσει την επτάχρονη προσφορά του και τις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας με τον ίδιο στο τιμόνι, όσο θα έπρεπε και από την άλλη ότι δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από τον ίδιο.

Εκείνο(ς) που δεν είχε υπολογίσει ο μεγαλομέτοχος του  Παναιτωλικού ήταν ο… Σωκράτης Τσιάρας! Αυτός ήταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο άνθρωπος που προξένεψε τον κ. Παπαϊωάννου στον κ. Κωστούλα. Όταν λοιπόν ο μέχρι πρότινος φευγάτος πρόεδρος έκανε – μάλλον αναγκαστικά- το ραντεβού με τον επιχειρηματία από τη Γραβιά, βρέθηκε προ εκπλήξεως. Ναι σε όλα του απάντησε ο Παπαϊωάννου του Κωστούλα. Ότι ζήτησε ο μεγαλομέτοχος το είχε.

Έχοντας την ευκαιρία να μιλήσω τηλεφωνικά με τον κ. Παπαϊωάννου  αυτό που εύκολα αντιλήφθηκα είναι  ότι είχα να κάνω με ένα άνθρωπο  σοβαρό, σταράτο και – το βασικότερο- ένα άνθρωπο που έχει καψούρα  να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. «Αν δεν πάρω τον Παναιτωλικό θα ψάξω για ομάδα στην Αθήνα» μου είπε χαρακτηριστικά. Με τον Παναιτωλικό βέβαια είχε «φάει μεγάλο κόλλημα» καθώς θεωρούσε –δικαίως- ότι είναι η ομάδα που πληροί όλες τις προϋποθέσεις που –σύμφωνα με εκείνον- χρειάζονται ώστε να την εκτοξεύσει.

Παρατηρώντας προσεκτικά την ανακοίνωση του μεγαλομετόχου, εστίασα την προσοχή μου σε δύο σημεία: Από τη μία τονίζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την ανυπαρξία των τοπικών παραγόντων στο κάλεσμα του ίδιου για να βοηθήσουν στην επόμενη μέρα του Παναιτωλικού και από την άλλη είναι εμφανής η προσπάθεια υποβάθμισης των συζητήσεων που είχε με τον ενδιαφερόμενο επιχειρηματία από τη Γραβιά. Ούτε καν το όνομά του δεν ανέφερε, κάτι που όφειλε να κάνει προς ενημέρωση του κόσμου του Παναιτωλικού.

Οι λόγοι είναι προφανείς  και δε χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης. Απλά επιβεβαιώθηκαν όσοι από την  αρχή θεωρούσαν ότι ο κ. Κωστούλας  δεν είχε ποτέ πραγματικά στο μυαλό του να φύγει από την ομάδα. Μαζί σε αυτούς και εγώ. Πολλές φορές έχω γράψει εδώ και είχα τονίσει ότι όσο κρατάει τις μετοχές ο «Σουηδός» εγώ δεν πείθομαι ότι θα φύγει. Κι όταν ήρθε η ώρα πραγματικά να κάνει τη μεταβίβαση (ουδείς πλέον αμφιβάλει γι’ αυτό), επέλεξε –βιαστικά, βγάζοντας την ανακοίνωση-  αυτό που πάντα είχε κατά νου: Την παραμονή του στην ομάδα.

Ο τρόπος βέβαια που χειρίστηκε το όλο θέμα ο μεγαλομέτοχος του  Παναιτωλικού ήταν λίγο έως πολύ άγαρμπος. Ενδεχομένως και να τον συμβούλεψαν  λάθος κάποιοι κοντινοί του έμπιστοι άνθρωποι. Σε κάθε περίπτωση το «τρικ» του Κωστούλα θεωρώ πως είχε σκοπό  να απορροφηθούν –σε πρώτη φάση- οι πολλοί κραδασμοί που προκλήθηκαν  από την κάκιστη χρονιά και  τον υποβιβασμό της ομάδας και  στο τέλος ο κόσμος να βγει να πει τη γνωστή ρήση «πάλι καλά…». Νομίζω πως στα μάτια του περισσότερου κόσμου τελικά, δεν το πέτυχε..

Ο κόσμος του Παναιτωλικού είναι περήφανος και απαιτεί  ξεκάθαρες κουβέντες. Καλύτερα να του πεις την αλήθεια κατάματα παρά να τον «παίζεις» υποτιμώντας πολλές φορές και τη νοημοσύνη του. Αν δηλαδή ο Κωστούλας από την αρχή είχε βγει και είχε πει «παιδιά, κάναμε λάθη τη φετινή χρονιά, συνεχίζουμε, προχωράμε όλοι μαζί και ζητώ τη στήριξή σας πόσο χειρότερα θα ήταν»; Μάλλον πολύ καλύτερα απ΄ ότι τώρα που ο κόσμος έχει ξενερώσει. Κι ούτε θα έμπαινε σε διαδικασία να διαπραγματεύεται ξανά με παίκτες που πριν λίγο καιρό ο ίδιος τους «τελείωσε» από την ομάδα, κάτι το οποίο μοιάζει να είναι σαν μια παγκόσμια πρωτοτυπία!

Σκληρός γίνομαι και το γνωρίζω. Ουδέποτε ήμουν τόσο σκληρός και  κριτικός απέναντι στον κ. Κωστούλα. Τουλάχιστον  λέω τα αυτονόητα χωρίς να μασάω  τα λόγια μου. Και φυσικά σε καμία περίπτωση αυτά που γράφω τώρα δε μπορούν να ακυρώσουν την τεράστια προσφορά του κ. Κωστούλα στο σύλλογο του Παναιτωλικού. Σύγχρονο ευεργέτη τον είχα αποκαλέσει κάποια στιγμή. Συνεχίζω να το λέω και τώρα. Άλλο όμως το ένα, άλλο το άλλο.

Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο Παναιτωλικός με Παπαϊωάννου  στο τιμόνι θα πήγαινε στα ύψη. Εικασίες μόνο μπορούμε να κάνουμε. Άλλωστε  – όπως και ο ίδιος έχει παραδεχθεί- δεν έχει και πολύ σχέση με το ποδόσφαιρο. Με τον Κωστούλα από την άλλη, έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα. Πήρε την ομάδα από την αφάνεια και την έφτασε να είναι μια ομάδα που μέχρι πρότινος μιλούσε όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα με τα πλέον κολακευτικά λόγια. Ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί. Εγώ πάλι ποντάρω στον εγωϊσμό του. Τον καλώς εννοούμενο αυτή τη φορά. Το come back του Κωστούλα θεωρώ πως θα είναι μια χρυσή ευκαιρία για τον ίδιο να αποδείξει πως και όρεξη ακόμη έχει και μεράκι και κάψα να οδηγήσει ξανά τον Παναιτωλικό σε λεωφόρους επιτυχιών.

Τα λεγόμενα περί μειωμένου μπάτζετ  και μιας ομάδας με νεαρούς ταλαντούχους παίκτες τα πιστεύω εν μέρει. Άλλωστε  ούτε ο Κούσας, ούτε ο Φερνάντεζ, ούτε ο Γκόλιας (και κάποιοι ακόμη  που διαπραγματεύεται η ομάδα) θεωρούνται.. μικροί και ταλαντούχοι. Έμπειροι παίκτες  με ποιότητα είναι που άνετα αγωνίζονται  είτε στη Β είτε στην Α Εθνική. Σίγουρα θα έρθουν και κάποιοι  καινούργιοι ανάλογου βεληνεκούς. Προφανώς και κάποιοι ταλαντούχοι. Σαφώς  με λιγότερα χρήματα να έχουν δαπανηθεί. Το επιτάσσουν οι συγκυρίες άλλωστε. Στην ποδοσφαιρική Ελλάδα του 2012 με την  οικονομική κρίση να έχει βαρέσει  κόκκινο ασφαλώς και δεν επιτρέπονται σπατάλες. Σε αυτή τη λογική, ναι. Το μπάτζετ  θα είναι μειωμένο. Σε κάθε περίπτωση όμως και ο νέος Παναιτωλικός που θα φτιαχτεί, θα είναι εξίσου ανταγωνιστικός. Άλλωστε μόνο έτσι μπορεί να ξαναψηθεί κι ο κόσμος.  Οψόμεθα.

 Perry


Υ.Γ. Διάβασα τις δηλώσεις του κ. Κωστούλα στο agrinionews ότι περιμένει την απάντηση του κ. Παπαϊωάννου η οποία και σύμφωνα με τα λεγόμενα του νυν μεγαλομετόχου εξαρτάται από την κατηγορία που θα αγωνίζεται ο Παναιτωλικός. Από την άλλη ο κ. Παπαϊωάννου έχει δηλώσει στο «Γεγονός» ότι υπάρχει ήδη συμφωνία στο οικονομικό για την αγορά της ΠΑΕ ανεξάρτητα την κατηγορία που θα αγωνίζεται η ομάδα και περιμένει τον κ. Κωστούλα! Το μόνο βέβαιο είναι ότι κάποιος από τους δύο δε λέει την αλήθεια. Όπως και να έχει, αυτή η ιστορία πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν. Θα δείξει…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.