Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

To δελτίο Τύπου…

imagesΚαθυστέρησε το δελτίου Τύπου της Περιφέρειας για τη σύσκεψη για το προσφυγικό. Και δεν μας το συνηθίζει η Περιφέρεια… Έχει εξαιρετικά αντανακλαστικά στα επικοινωνιακά ζητήματα και μάλιστα πολλές φορές εκδίδει δελτία Τύπου συσκέψεων που είναι ακόμη σε εξέλιξη.
Μία υποψία για την καθυστέρηση σχετίζεται με την απόλυτη άρνηση των δημάρχων να συνηγορήσουν σε κοινό δελτίο Τύπου. Αυτό πρότεινε ο περιφερειάρχης! Πριν ακόμη λάβει χώρα η σύσκεψη της ΠΕΔ (των δημάρχων δηλαδή της Δυτικής Ελλάδας) που είναι τώρα σε εξέλιξη ο κ.Κατσιφάρας επιδίωξε αυτοί να δεσμευτούν με δελτίο Τύπου.
Βέβαια η επικοινωνιακή διαχείριση της σύσκεψης για το προσφυγικό δεν έχει σημασία . Η ουσία είναι οι προτάσεις. Και στη σύσκεψη αυτή ο περιφερειάρχης προτάσεις δεν κατέθεσε επί της ουσίας, του χωροταξικού δηλαδή των κέντρων φιλοξενίας. Ούτε οι δήμαρχοι…
Ο περιφερειάρχης ουσιαστικά το ρόλο του συντονιστή μιας σύσκεψη διεκπεραίωσε εκπροσωπώντας κατά κύριο λόγο αυτός την κυβερνητική γραμμή . Ο (κυβερνητικός) γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης ελάχιστη συμμετοχή είχε. Τον κάλυπταν προφανώς τα λεγόμενα Κατσιφάαρα.
‘Αρα το ερώτημα είναι γιατί ο περιφερειάρχης αυτοαναγορεύθηκε σε προϊστάμενο των δημάρχων καλώντας τους σε σύσκεψη όταν θεσμικά τέτοιο ρόλο δεν έχει. Και όταν μάλιστα πρόταση συγκεκριμένη δεν έκανε, άλλωστε δεν είχε προηγουμένως συγκαλέσει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Το ζητούμενο  δεν είναι τα ευχολόγια και οι θεωρητικολογίες για τον ανθρωπισμό που όλοι πρέπει να δείξουμε. Το ζητούμενο είναι οι συσκέψεις να έχουν ουσία και να μην γίνονται για το θεαθήναι…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.