Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Το ΔΙΕΚ παρουσιάζει έργο παρουσία του Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης

Το ΔΙΕΚ παρουσιάζει έργο παρουσία του Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης

el

Στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σήμερα το απόγευμα, στις 7, θα γίνει μια εκδήλωση που θα αναδείξει την πορεία του Δημόσιου ΙΕΚ Αγρινίου τα τελευταία χρόνια, παρουσία του Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης κ. Παυσανία Παπαγεωργίου.

Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του σχεδίου κινητικότητας «Εκπαίδευση σε εικονική τάξη» που για πρώτη φορά υλοποίησε το ΔΙΕΚ στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Δρέσδη της Γερμανίας, φέτος από 27 Μαρτίου έως 2 Απριλίου. Εγχείρημα καθόλου αυτονόητο, ειδικά για τα δύο δύσκολα χρόνια που έχουν περάσει εκπαιδευόμενοι, εκπαιδευτές και διοίκηση.

Το ΔΙΕΚ Αγρινίου είναι ένας ολόκληρος οργανισμός με 250 καταρτιζόμενους και 65 εκπαιδευτές που σίγουρα θα μπορούσε να προσφέρει ακόμα περισσότερα στους καταρτιζόμενους αν δεν έπεφτε στα χειρότερα χρόνια για τα οικονομικά της Παιδείας. Αν δεν παρουσιάζονταν παλινωδίες στις επιδιώξεις(κυρίως εξαιτίας… φιλοσοφίας) των υπουργών που διαδέχονταν ο ένας τον άλλον κι αν υπήρχαν δομές πάνω στην Αθήνα με μεράκι ανάλογο εκείνου που έχουν όσοι διοικούν τη δομή εδώ στο Αγρίνιο. Ένας οδηγός σπουδών δεν μπόρεσε να βγει από το υπουργείο για να καταλάβει κανείς τι βουνό κλήθηκαν να περάσουν διοίκηση, εκπαιδευόμενοι κι εκπαιδευτές.

Οι εκπαιδευόμενοι σίγουρα θα ήθελαν περισσότερες λύσεις και λιγότερα προβλήματα στα δυο χρόνια που επέλεξαν να αφιερώσουν σε μια καινούρια δεξιότητα, σε τελική ανάλυση δεν έχουν φτιάξει εκείνοι μια Παιδεία που στηρίζεται στο φιλότιμο. Αλλά, εξίσου σίγουρα, θα είδαν κι ότι δόθηκε μια μάχη που άφησε θετικό απολογισμό αντιλαμβανόμενοι ότι  αν δεν υπήρχε η καλή ατμόσφαιρα που υπάρχει -και για πολλούς είναι το μόνο κίνητρο- θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια προσπάθεια αντίστοιχη με  άλλες περιοχές  της χώρας όπου τα παιδιά κλήθηκαν να κάνουν 7ωρα καθημερινά για να ολοκληρώσουν τα «εξάμηνά» τους.

Θα έχουμε, πάντως, και την ευκαιρία να ρωτήσουμε από κοντά τον κ. Γ.Γ.  πότε θα πληρωθούν οι εκπαιδευτές καμιά ώρα, που έχουν από τον Δεκέμβριο να μάθουν νέα. Ναι, υπήρχε… στέγνα, τώρα με την εκταμίευση της δόσης ίσως πληρωθεί το εξάμηνο που τέλειωσε τον Μάρτιο, αν και δύσκολο γιατί όλη η Ελλάδα από αυτά τα λεφτά περιμένει και προηγούνται άλλοι. Ποιοι άλλοι; Άπαντες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι κανείς δεν αλυσοδένεται πουθενά πια, κανείς δεν ουρλιάζει «τα λεφτά μας ρε, πεινάμε», επικρατεί λογική κι έτσι πρέπει, πολιτισμένοι άνθρωποι είμαστε. Θα βρεθεί μια λύση. Τι στα κομμάτια,  έχουν τα λεφτά και τα κρατάνε επειδή είναι σαδιστές; Δεν νομίζω, αυτά τέλειωσαν, εκείνοι που χαίρονταν με τον πόνο του άλλου δεν μένουν πια εδώ.

Υ.Γ. Δόθηκε από το υπουργείο και μια λύση για την κάρτα ανεργίας των καταρτιζόμενων, δεν έχει γίνει παύση, θα θεωρηθεί ενεργή. Όμως ο χρόνος ανεργίας δεν θα προσμετρηθεί, παρά μόνο για όσους είναι σε ισχύουσα επιδότηση. Λίγο παράξενο κι αυτό αλλά είπαμε, ας μην γινόμαστε υπερβολικοί, όλα θα γίνουν, καλή πρόθεση να υπάρχει.

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.