Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

«Το Δημόσιο και η Αυτοδιοίκηση είναι το φανάρι της Παπαφώτη στο Αγρίνιο»

Πόσοι δεν έχουν καταραστεί την ώρα και την στιγμή που έστριψαν από την Χαριλάου Τρικούπη στο Αγρίνιο προς «τα τρένα» μέσω της Παπαφώτη; Το μποτιλιάρισμα στον συγκεκριμένο δρόμο είναι σχεδόν τραγικό για μια πόλη σαν το Αγρίνιο. Αιτία ένα φανάρι που λειτουργεί «αυτόνομα» και παιδεύει μια πόλη.

Το έχει πει κόσμος και κοσμάκης, έχει ανέβει στα social media έχει γίνει ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο έχει απαντήσει ο δήμαρχος Αγρινίου ότι όντως υπάρχει πρόβλημα, όμως το φανάρι εκεί, ανάβει όποτε μπορεί!

Παρουσιάστηκαν οι μελέτες πεζοδρόμησης του κέντρου του Αγρινίου, η ροή των αυτοκινήτων έπεσε σε ένα σημείο, τροχονόμος μόνιμος δεν μπορεί να υπάρξει σε κάποια διασταύρωση, οπότε… περιμένουμε. Τι ακριβώς, κανείς δεν ξέρει!

Ο αναγνώστης που επικοινώνησε το πήγε κάπως πιο μακριά το θέμα: «Το γραφειοκρατικό Δημόσιο και η αδύναμη Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα φανερώνονται σε αυτό το φανάρι. Στη γωνία της Παπαφώτη καταλαβαίνεις ποιο είναι ελληνικό πρόβλημα. Απλά, ό,τι και να κάνεις, το φανάρι θα ανοίξει κανονικά όταν θα είναι η ώρα του»!

Τυπικά το πρόβλημα είναι απλό: ο δήμος κάνει έγγραφο που πάει στο υπουργείο του Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέως και κάποιος παίρνει μια απόφαση και στέλνει ένα συνεργείο να ρυθμίσει, να αλλάξει ή να ανατινάξει το εν λόγω φανάρι!

Κι όμως…

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.