Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

To Eφετείο ΘΑ γίνει στο Αγρίνιο!

To Eφετείο ΘΑ γίνει στο Αγρίνιο!

Σε εφημερίδες Πανελλήνιας κυκλοφορίας είδαμε ως είδηση ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έβαλε στην αναμονή στην ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο, καθώς ζήτησε από το Yπουργείο Δικαιοσύνης να προσδιορίσει το ποσό, με το οποίο θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προυπολογισμός από τα έξοδα για την δημιουργία υποδομών και την στελέχωση του Εφετείου.Την είδηση αυτή είδαμε και στο blog Μεσολόγγι News.
Το θέμα είναι ΤΥΠΙΚΟ και όχι ουσιαστικό:
-Γιατί με απλά λόγια το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι ένα όργανο που ελέγχει μεταξύ άλλων λεπτομέρειες των προεδρικών διαταγμάτων και ουκ ολίγες φορές έχει επιστρέψει διατάγματα για διορθώσεις.
Αν ήθελε να παγώσει τη δημιουργία Εφετείου ως Εφετείου πολύ απλά θα το έκανε ρητά όπως με την περίπτωση της Εκτροπής του Αχελώου, όπου ακύρωσε τα έργα ως διαδικασία.Εδώ απλά ζητά να διευθετηθούν οι οικονομικές λεπτομέρειες.
Να το πούμε απλά;Είναι σαν να πας να καταθέσεις μια διπλωματική εργασία και τη πας στο καθηγητή και εκείνος σου λέει θα σε περάσω, αλλά για να είμαι καλυμμένος πάρτην πισω και κάνε διορθώσεις για να την υπογράψω!
-Ακούστηκε και η εκδοχή της σκοπιμότητας , που πάντα συζητιέται ως ενδεχόμενο.Σε σχόλια αναγνωστών μας υπήρχε η ανησυχία μήπως η αναβολή αυτή γίνεται επίτηδες προκειμένου να χρονοτριβήσει το θέμα και να αναβάλλεται συνεχώς.Η ανησυχία αυτή ενισχύονταν από το γεγονός ότι για την υπηρεσία αυτή θα χρησιμοποιηθεί ο Γ όροφος του δικαστικού μεγάρου, όπως ανέφερε φίλος χθές στα σχόλιά του.’Αρα που είναι το οικονομικό πρόβλημα;
Εμείς, σε αλλεπάλληλες επικοινωνίες που είχαμε , σας ενημερώνουμε ότι στη πόλη μας εξακολουθεί στο ακέραιο να υπάρχει μια σιγουριά για την ίδρυση του Εφετείου και την χθεσινή κίνηση του ΣτΕ την τη θεωρούν διαδικαστική.
Από την άλλη η ίδια Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, οι οποίες στην περίπτωση του Αγρινίου “αφήνεται να εννοηθεί ότι θα υπάρξει κόστος που θα καλυφθεί από την απόδοση (!) ενώ θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας που θα κρατήσουν τον κόσμο στην περιφέρεια αυτή. (!) “όπως γράφει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία!Άρα ακόμα και ο δικαστικός κόσμος θεωρεί ότι ο θεσμός του Εφετείου πρακτικά μπορεί να λειτουργήσει άμεσα στην πόλη μας παρά τις όποιες αντιδράσεις εντός του.Δεν είναι δηλαδή μόνο βούληση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, και βεβαίως και άλλων από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Αν πέρα από αυτά, θέλουμε ξανά να αναζητήσουμε ενδεχόμενο σκοπιμότητας, τότε σε αυτή τη περίπτωση πιθανόν το να πηγαίνει ένα θέμα πίσω χρονικά, ως τακτική επιδιώκει στο να “ξεφουσκώσει” τυχόν αντιδράσεις και να κατευναστούν τα πνεύματα εκατέροθεν.
Σε κάθε περίπτωση ας μην κυνηγάμε “μάγισσες”, είναι καλό πράγμα οι χαμηλοί τόνοι και όλα θα γίνουν όταν και όπως πρέπει.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.