Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Το «Φως στο Τούνελ» και η υπόθεση της Έφης Φατούρου που βρέθηκε νεκρή στο Αγρίνιο

Το «Φως στο Τούνελ»  και η υπόθεση της Έφης Φατούρου που βρέθηκε νεκρή στο Αγρίνιο

timthumb (1)Στην εικοσάχρονη πορεία της η εκπομπή  «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη  έχει βοηθήσει να εξιχνιαστούν 22 δολοφονίες.
Στην αρχή, οι υποθέσεις αυτές έφταναν στην εκπομπή σαν απλές εξαφανίσεις που στην πορεία αποδείχτηκαν καλά σκηνοθετημένα εγκλήματα.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που η εκπομπή με επιτόπια ρεπορτάζ προσπαθούσε να αποδείξει πως ο τόπος «μιλάει», ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στην έρευνα.
Όπως συνέβη σε τόσες υποθέσεις έτσι και στην περίπτωση της άτυχης Ελευθερίας Αγραφιώτου, το σημείο όπου το «Τούνελ» βρήκε το αυτοκίνητο της, έκρυβε και το μακάβριο μυστικό της εξαφάνισης της.
Η Αγγελική Νικολούλη με την εμπειρία της επανειλημμένως στρέφει την έρευνα στα σημεία εκείνα που οι αγνοούμενοι ή τα θύματα κινήθηκαν για τελευταία φορά, καθώς και στα σημεία που εντοπίστηκαν σημαντικά στοιχεία.

Τα ανωτέρω αναφέρει το site της Αγγελικής Νικολούλη κάνωντας μια αναδρομή σε  χαρακτηριστικές υποθέσεις όπου οι αγνοούμενοι βρέθηκαν νεκροί στους χώρους όπου κινήθηκαν, αλλά δεν εντοπίστηκαν από την έρευνα των Αρχών.

Μεταξύ αυτών και η υπόθεση της Αγγελικής Φατούρου σπου βρέθηκε νεκρή στην περιοχή του Αγρινίου το 2007. Αναφέρει το www.anikolouli.gr: 

Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2007 και η 25χρονη Έφη Φατούρου από την Πρέβεζα «έδειξε» την παρέα που την έστειλε στον θάνατο. Το πτώμα της άτυχης κοπέλας βρέθηκε φαγωμένο από τα άγρια ζώα στον οικισμό Λιαγκαίικα Αγρινίου κοντά στο σημείο που είχε εντοπιστεί πριν από ένα μήνα η μηχανή της.
Δεν την βρήκαν οι ομάδες των ειδικών ερευνητών που «όργωναν» όλους αυτούς τους μήνες την περιοχή αλλά ένας βοσκός! Ο φίλος της που είχε παγιδευτεί με την αντιφατική μαρτυρία του στο «Τούνελ», ο αδελφός του, η φίλη του και ένα ακόμα άτομο της παρέας, προφυλακίστηκαν κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της και όχι για τα άλλα αδικήματα που διέπραξαν σε βάρος της, με αποτέλεσμα να αθωωθούν. Ο φίλος της είχε καταθέσει στους αστυνομικούς όλα όσα συνέβησαν σ΄ εκείνη την ερημική περιοχή στις αρχές Αυγούστου του 2007. Κατηγόρησε τον αδελφό του ότι κακοποίησε σεξουαλικά την άτυχη κοπέλα υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Στη συνέχεια και ενώ βρισκόταν σε κώμα – κάποιοι λένε ότι πέθανε – πέταξαν το πτώμα της σε δύσβατο σημείο της περιοχής και έπαιξαν το θέατρό τους. Ο φίλος της ισχυρίστηκε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα κρυβόταν με την Έφη γιατί φοβούνταν τον αδελφό του που απειλούσε να τους σκοτώσει. Κορόιδεψαν τις Αρχές, την κοινωνία αλλά όχι και το «Τούνελ».
Η μεθοδική και πιεστική έρευνα της εκπομπής, άνοιξε το δρόμο για να βρεθεί η άκρη. Αποδείχτηκε από τις μαρτυρίες ότι η Έφη δεν είχε φύγει ακολουθώντας κάποιον άγνωστο άνδρα, όπως έλεγε η παρέα της. Παρουσιάστηκαν στο «Τούνελ» άγνωστες λεπτομέρειες από παρασκήνια και συνομιλίες με την παρέα των σκληρών. Την Παρασκευή 16 Νοέμβρη η εκπομπή είχε μπει στη φωλιά του «λύκου» για να εντοπίσει την αλήθεια στη μυστηριώδη εξαφάνιση της Έφης. Το «Τούνελ» έσπασε τη σιωπή και αποκάλυψε όλα όσα συνέβαιναν στο Αγρίνιο, σε βάρος της αλήθειας για την άτυχη Έφη. Μία εκπομπή που σόκαρε και άνοιξε το δρόμο για τις εξελίξεις. Μόνο που οι Αρχές έκαναν τραγικά λάθη με το κατηγορητήριο όπως επισημαίνουν νομικοί, γι αυτό και δεν υπήρξε παραδειγματική τιμωρία

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.