Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Το φωτεινό παράδειγμα ενός ιερέα στη Μακρυνεία

Το φωτεινό παράδειγμα ενός ιερέα στη Μακρυνεία

Η πανδημία του κορονοϊού έχει ιστορικά χαρακτηριστικά για την ανθρωπότητα. Ανατρέπει δεδομένα και διαμορφώνει ένα νέο κοινωνικό τοπίο.

Σε αυτό το νέο περιβάλλον η στάση όλων κρίνεται. Κρίνεται και η στάση της Εκκλησίας για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση, για τις επιλογές της.
Ωστόσο Εκκλησία δεν είναι μόνο οι ιεράρχες αλλά και οι κληρικοί και οι πιστοί. Και αξία έχουν οι συμπεριφορές όλων. Αξία έχει να αναδεικνύονται και τα φωτεινά παραδείγματα.

Για ένα τέτοιο συζητάει τις τελευταίες ημέρες η Μακρυνεία. Ο λόγος για έναν ιερέα σε χωριό της περιοχής ο οποίος γενικώς τα τελευταία χρόνια δείχνει να έχει πλήρη επίγνωση της ευθύνης του.

Ο εν λόγω κληρικός τις τελευταίες ημέρες καλεί στο τηλέφωνο έναν έναν τους κατοίκους της περιοχής του, όλο δηλαδή το ποίμνιο του. Τους ρωτά πως έχει η υγεία τους και αν έχουν χρειάζονται κάποια βοήθεια. Τίθεται φυσικά στη διάθεση τους.

Μια στάση που πρέπει να επισημανθεί σε μια εποχή που πρώτο ρόλο στις ειδήσεις έχουν οι αρνητικές συμπεριφορές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Κουζελης Κ.

    Από τους πιο δραστήριους υψηλόβαθμους Ιερεις της περιοχής εάν είναι αυτός που φαντάζομαι. Όλα αυτά τα χρόνια έχει επιδείξει τεράστιο έργο μαζεύοντας όλο το χωριό κοντά του. Συγχαρητήρια

  2. ανωνυμος

    Ασκει λειτουργημα ο ιερεας και οχι επαγγελμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.