Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Το γραφικό Κρίκελλο Ευρυτανίας (βίντεο)

Το γραφικό Κρίκελλο Ευρυτανίας (βίντεο)

Το Κρίκελλο βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ευρυτανία. Απέχει 30 χιλιόμετρα απ’ το Καρπενήσι.
Η πολύ όμορφη διαδρομή από τη Ράχη Τυμφρηστού που βρίσκεται περίπου σε υψόμετρο 1.200 μέτρα ανεβαίνει στο ψηλότερο σημείο που λέγεται Πύργος με υψόμετρο 1.600 μέτρα και καταλήγει στο χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.115 μέτρα.
Ενδιάμεσα σε υψόμετρο 1.400 μέτρα,στη θέση Κοκκάλια, Ο Σύλλογος των εν Αθήναις και απανταχού Κρικελλιωτών «ο Άγιος Νικόλαος» ανέγειρε μνημείο σε ανάμνηση της μεγάλης νίκης των Αιτωλών και Ευρυτάνων κατά των εισβολέων Γαλατών που έγινε το 279 π.Χ.
Στις 28 Οκτωβρίου 1942 διεξήχθη η πρώτη μάχη τμήματος του ΕΛΑΣ υπό τον Άρη Βελουχιώτη κατά των Ιταλών στη θέση Κουφόβρυση.
Το χωριό αποτελείται από πέτρινα παραδοσιακά σπίτια, με αρκετό τοπικό χρώμα και τη γοητεία του συμπληρώνει η πλατεία του χωριού με τα πλατάνια και τα καφενεδάκια.

Βίντεο Ανδρέας Κουτσοθανάσης 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Οι κρηκιλιοτες ειναι ελληνες Αιτωλοί; το κρικελο είναι Αιτωλία; Οι Ευρυτανοι είναι φυλή των Αιτωλών ; τότε τη Αιτωλών και ευρυτανων; γιατί δε γράφεις Αιτωλοί Αιτωλία ευρυτανοι τοπική φυλή των Αιτωλών ; μπορεί κάποιους να μη τους βολευη, αλλά την ιστορία δεν μπορείς να τη προσπεράσεις, αν οι ευρυτανοι κρηκελιοτες δεν είναι Αιτωλοί ιστορικά μπορεί κάποιος να το διαψεύσει δημόσια ,αν όμως στην Αιτωλία κάποιοι δεν είναι Αιτωλοί και είναι κάτι άλλο; τότε;

    είναι φυλή των Αιτωλών;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.