Τρίτη, Δεκέμβριος 10, 2019

To ιατρείο του στο Αγρίνιο εγκαινίασε ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Κωνσταντίνος Τσαμάκης

To ιατρείο του εγκαινίασε ο Αγρινιώτης ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Κωνσταντίνος Τσαμάκης.

Το ιατρείο βρίσκεται στην Πλατεία Ειρήνης 3Α όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση εγκαινίων την περασμένη Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019, παρουσία πλήθους συμπολιτών τους οποίους υποδέχθηκε ο νέος επιστήμονας δεχόμενος ευχές για το νέο του ξεκίνημα .

Ο Κωνσταντίνος Τσαμάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου.Εισήλθε με υποτροφία μεταξύ των πρώτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου, μετά το πέρας των σπουδών του, ολοκλήρωσε την Διδακτορική του Διατριβή στην Ιατρική Εκπαίδευση.
Συνέχισε τις σπουδές του στο Ηνωμένο Βασίλειο πάνω στη Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας (MScin Executive Health Management) στο City University of London.

Στο Λονδίνο ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική Ενηλίκων στο φημισμένο Maudsley hospital του South London and Maudsley (SLaM) NHSTrust και στη συνέχεια στο West London NHS Trust. Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στο East London NHS Foundation Trust, όπου ως Specialist Registrar συμμετείχε ενεργά στην εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής και ειδικευόμενων ψυχιάτρων.
Παράλληλα ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στην Ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία (Psychodynamic Psychotherapy) και στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (Cognitive Behavioral Therapy), ενώ συμμετείχε και στο ετήσιο Πρόγραμμα Ψυχαναλυτικής Θεραπείας του Institute of Psychoanalysis, London.
Εξειδικεύτηκε περαιτέρω στην Ψυχιατρική Εξαρτήσεων (Substance Misuse Psychiatry) και εργάστηκε σαν Επιμελητής (Consultant Psychiatrist) στο Mile End Hospital του Λονδίνου.

Το 2017 μετέβη στην Γκάνα της Αφρικής και εργάστηκε εθελοντικά στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Pantang Psychiatric Hospital της Ακκρά, όπου παράλληλα με το κλινικό του έργο δίδαξε και εκπαίδευσε τους ειδικευόμενους ψυχίατρους και το νοσηλευτικὀ προσωπικό του νοσοκομείου.

Συνέβαλλε αποφασιστικά στο σχεδιασμό και τη λειτουργία του ᾽James’ Place᾽, ενός κέντρου υποστήριξης νέων ανδρών βρισκόμενων σε αυτοκτονική κρίση, όντας στενός συνεργάτης της ιδρυτού Μαρκησίας του Milford-Haven, το οποἰο εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2018 στο Liverpool από τον Πρίγκηπα William.

Στα τέλη του 2018 επέστρεψε στην αγαπημένη του Ελλάδα και το Αγρίνιο αποτελεί ευτύχημα για την πόλη που ένας αξιόλογος επιστήμονας επιλέγει να κάνει σε αυτή το νέο του ξεκίνημα.
Ο Κωνσταντίνος Τσαμάκης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που λαμβάνουν οι ψυχικά ασθενείς στη χώρα μας μέσω της πληρέστερης ενημέρωσης του κοινού για την ψυχική νόσο και τον συνεχή αγώνα για την μείωση του στίγματος.
Το agrinionews.gr του εύχεται καλή αρχή με επιμονή στο όραμα του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.