Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Το κάλεσμα των “ενεργών δημοτών της αντιμνημονιακής και κινηματικής αριστεράς” του Αγρινίου

Το κάλεσμα των “ενεργών δημοτών της αντιμνημονιακής και κινηματικής αριστεράς” του Αγρινίου

Ως γνωστόν, πραγματοποιήθηκε προχθές ,12 Δεκεμβρίου,  η ιδρυτική συνέλευση  Ενεργών Δημοτών με σκοπό  τη δημιουργία Δημοτικής κίνησης  –  παράταξης στον Αγρίνιο. Η ανακοίνωση τους αναφέρει:

Ιδρυτική συνέλευση Ενεργών Δημοτών στο Αγρίνιο

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ιδρυτική συνέλευση των Ενεργών Δημοτών με σκοπό  τη δημιουργία Δημοτικής κίνησης  –  παράταξης στον Αγρίνιο, από πολίτες της αντιμνημονιακής και κινηματικής  αριστεράς και δημοκρατικούς πολίτες του ευρύτερου αντιμνημονιακού χώρουχθες 12 Δεκέμβρηστο Ξενοδοχείο imperial, μετά από κάλεσμα 9μελούς επιτροπής πρωτοβουλίας.

Μετά την εισήγηση που παρουσίασε   μέλος της επιτροπής πρωτοβουλίας, οι περισσότεροι από του πολλούς πολίτες-Δημότες του Αγρινίου που παρευρέθηκαν στη συνέλευση πήραν το λόγο και κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους, τις ιδέες και τις προτάσεις τους για την αναγκαιότητα δημιουργίας Δημοτικής κίνησης – παράταξης, που θα διακρίνεται για τη σύγχρονη αυτοδιοικητική ματιά της απέναντι στις επιλογές του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού και στον μνημονιακό ολετήρα της κοινωνίας, που διαπερνά και το Δήμο Αγρινίου.

Κοινή ήταν η θέση για άνοιγμα διαύλου διαρκούς  επικοινωνίας με την κοινωνία του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου και για παρεμβάσεις για τα προβλήματα που μαστίζουν τους Δημότες.

Βασικός στόχος της κίνησης είναι  η συνέχιση της καθημερινής δράσης, όπως παρεμβάσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς των λαϊκών περιουσιών, ενάντια στις αποκοπές ρεύματος, για προβλήματα στους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας κ.ά. και όχι μόνο η κάθοδός μας στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Άμεσα θα ξεκινήσουν επαφές με συλλογικότητες, αλλά και δημοκρατικούς  πολίτες της τοπικής κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς,  για το άνοιγμα της κίνησης και τη συσπείρωση όσο το δυνατόν περισσότερων δυνάμεων που θα εκφράσουν οργανωμένα  τις αγωνίες, τις ελπίδες και τις δυνατότητες της τοπικής κοινωνίας.

Τα δημόσια αγαθά και η πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις τους, η ιστορία, ο πολιτισμός, το περιβάλλον και η κοινωνική αλληλεγγύη και η ανακούφιση της εξουθενωμένης κοινωνίας θα είναι οι βασικότεροι στόχοι του αγώνα μας.

Η συλλογική λειτουργία  της κίνησης θα διακρίνει τη δράση της, σε αντίθεση με τον παραγοντισμό και τους αυτοανακηρυγμένους αρχηγούς-υποψήφιους δημάρχους. Μετά τις επαφές μας με δημοκρατικούς πολίτες και συλλογικότητες, θα αποφασιστεί δημοκρατικά από όλους ο επικεφαλής της κίνησης. Θα προβλέπεται εναλλαγή των εκλεγέντων μελών στο Δημοτικό Συμβούλιο και ανάκληση για όποιο μέλος δρα εκτός του συμφωνημένου πλαισίου της κίνησης.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που αγωνιούν για τον τόπο και την κοινωνία μας να βρεθούμε συνοδοιπόροι σ’ αυτόν το δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.