Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Η Μονή Βατοπεδίου και ο Εφραίμ στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο Θέρμου

Την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του προς τη Μονή Βατοπεδίου εκφράζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Θέρμου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη δομή έχει δοθεί μεγάλη βοήθεια από τον Γέροντα Εφραίμ και τη Μονή.Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ  ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ

Η ιστορία του ελληνικού έθνους έχει αποδείξει ότι ο ελληνισμός και ο χριστιανισμός είναι έννοιες συνυφασμένες και ταυτόσημες. Σε όλες τις κρίσιμες περιόδους του έθνους μας η Εκκλησία ήταν πάντα παρούσα. Με την καθοδήγηση , την πνευματική κατήχηση και την ενθάρρυνση αποτελούσε ανέκαθεν κινητήρια δύναμη για την ανύψωση του έθνους μας.

Αυτό , άλλωστε, αποδεικνύεται και στην εποχή που διανύουμε. Η Εκκλησία στέκεται αρωγός για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που βιώνει  μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας.

Αποδέκτες της αλληλέγγυας στάσης των Θρησκευτικών Φορέων της χώρας μας έχει υπάρξει πολλάκις και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θέρμου. Απέραντη είναι η ευγνωμοσύνη μας προς τους θρησκευτικούς φορείς και ιδιαίτερα την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και του Γέροντα Εφραίμ , οι οποίοι είναι συνοδοιπόροι στο έργο μας για την ενίσχυση των κατώτερων κοινωνικοοικονομικά  στρωμάτων του κοινωνικού ιστού της μικρής μας πόλης.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου  Αγίου Όρους με μια μακρά ιστορία που έχει τις ρίζες της στα τέλη του 4ου αιώνα μ.Χ., οπότε και ιδρύθηκε από τον Μέγα Θεοδόσιο έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στη Χριστιανική Ορθόδοξη Κοινότητα. Αν και έχει διέλθει σε μεγάλες περιόδους κρίσης κατά το παρελθόν, η δύναμη των μοναχών της Μονής την κράτησαν ζωντανή στο βάθος των αιώνων.

Στις μέρες μας Ηγούμενος της Μονής είναι ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Βατοπαιδινός. Ένας χαρισματικός άνθρωπος, ένας πνευματικός Πατέρας που δείχνει ιδιαίτερη αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο μας.

Ο Γέρων Εφραίμ έχοντας το χάρισμα του Θεού , με το λόγο του και τη κατήχησή του παρασύρει τους ακροατές του στα μονοπάτια της Θρησκείας μας σε κάθε ομιλία του. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και ο Ηγούμενος Εφραίμ με τις δράσεις τους αποτελούν ένα ζωντανό παράδειγμα του Αγίου Ευαγγελίου. Έχοντας ως παράδειγμα το λόγο του Θεού , μεταλαμπαδεύει στους ανθρώπους την αγάπη, τον αλτρουισμό , την πίστη στο Θεό , ενώ παράλληλα δεν παύει να περιθάλπτει όσους βρίσκονται σε ανάγκη με τα έργα φιλανθρωπίας του.

Η ανιδιοτελής προσφορά του στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας δείχνει την αγάπη με την οποία αγκαλιάζει τους ανθρώπους που στερούνται όχι μόνο πνευματικών αλλά και υλικών αγαθών. Έχοντας επανειλημμένα γίνει αποδέκτες της φιλανθρωπικής δράσης του Γέροντα Εφραίμ οφείλουμε από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξή του προς τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του τόπου μας.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.