Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

“Το Μεσολόγγι που έφυγε” μέσα από τα αρχεία της “Διεξόδου”

Η «Διέξοδος» έχοντας προσανατολισμένο το ενδιαφέρον της στη διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής παρακαταθήκης της Ιερής Πόλης, δημιούργησε στο facebook τη σελίδα “Το Μεσολόγγι που έφυγε μέσα από τα Αρχεία της “Διεξόδου” .

Η σελίδα αυτή πραγματοποιεί μια υπεύθυνη σε βάθος πορεία στο Μεσολόγγι που χάθηκε, καλύπτοντας την εκατονταετία 1870 – 1970.

Από τότε δηλαδή που η πόλη άρχισε να πατάει στα πόδια της μετά τον «Μεγάλο Χαλασμό» και φθάνει στα χρόνια της καταστροφής της λιμνοθάλασσας και όχι μόνο.

Γίνεται ένα καράβι που ταξιδεύει πίσω στο χωροχρόνο, με επιβάτες όλους όσοι είναι ή αισθάνονται Μεσολογγίτες ζωντανεύοντας στους παλαιούς μνήμες και ξεχασμένα συναισθήματα και αποκαλύπτοντας στους νεότερους όμορφα χρόνια που έφυγαν και που ποτέ τους δε γνώρισαν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Το Μεσολόγγι καί η ευρύτερη περιοχή, μόνο τα πολύ νεότερα χρόνια έχουν πολιτισμό ιστορία; Παλαιότερα δεν υπήρξαν; Δηλαδή πριν το 1820 δεν υπήρχε απόλυτος τίποτα στήν ευρύτερη περιοχή; Μόνο μετά το 1820 Υπάρχει πολιτισμός ιστορία; Και απο ποιούς ζήτησε η χόρα αιτωλια κανέναν να αποικίσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.