Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

To meteo δείχνει «πόσο άνοιξαν οι ουρανοί» την περασμένη νύχτα στο Αγρίνιο

To meteo δείχνει «πόσο άνοιξαν οι ουρανοί» την περασμένη νύχτα στο Αγρίνιο

Την περασμένη νύχτα στο Αγρίνιο σημειώθηκε μια από τις πλέον σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών. Στην κυριολεξία «άνοιξαν οι ουρανοί» μετά από ένα δίμηνο παρατεταμένης ζέστης και ξηρασίας.

Το meteo.gr στην ανάλυση του σημειώνει πως τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως το ξημέρωμα της Παρασκευής 27/08 στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Στο χάρτη που  αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων έως τις 09:00 το πρωί, όπως αυτές καταγράφηκαν από 417 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr ενώ επισημαίνονται τα ύψη βροχόπτωσης σε επιλεγμένες περιοχές. Το Aγρίνιο στην κορυφή με 87 mm.

Η ποσότητα του νερού που φθάνει στο έδαφος την ονομάζουμε ύψος βροχής. Υποθέτουμε ότι μετράμε το ύψος της βροχής σε μια οριζόντια επιφάνεια και χωρίς να υπάρχει απώλεια από απορρόφηση ή εξάτμιση. Την μετράμε σε χιλιοστά (mm) ή σε ίντσες (in). Ένα χιλιοστό βροχής μπορούμε να πούμε ότι αν σε μια επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου πέσει βροχή ενός (1) χιλιοστού τότε θα μαζευτεί νερό ίσο με ένα  λίτρο.

Bίντεο από την ώρα της βροχόπτωσης στο Αγρίνιο 

Και τα αποτελέσματα στο τέρμα της οδού Χαριλάου Τρικούπη

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.