Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Το μήνυμα του διευθυντή ΠΟΥ στους Ελληνες: «Λίγη υπομονή, το εμβόλιο είναι εδώ»

Το μήνυμα του διευθυντή ΠΟΥ στους Ελληνες: «Λίγη υπομονή, το εμβόλιο είναι εδώ»

Το μήνυμα του γενικού περιφερειακού διευθυντή του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, μεταδόθηκε κατά την ενημέρωση του υπουργού υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Είναι μια πρόκληση την οποία μπορούμε να αντιπαρέλθουμε αν κάνουμε σωστές επιλογές. Είτε θα δούμε ένα τρίτο κύμα, είτε θα κρατήσουμε την γραμμή εδώ» είπε ο Κλούγκε στο μήνυμά του κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, για την ανάγκη τήρησης των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού. «Ο ιός έχει ακόμη τη δυνατότητα να κάνει εξαιρετικά μεγάλο κακό» σημείωσε.

Βίντεο: Ο εμβολιασμός σώζει ζωές

Όπως λέει ο Κλούγκε, ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός. Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ τόνισε πως στην Ελλάδα ο εμβολιασμός και για άλλες ασθένειες βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

«Η μεγάλη πλειονότητα ελληνικού πληθυσμού προστατεύεται μέσω ενός ευρέως προγράμματος εμβολιασμού. Γνωρίζετε πολύ καλά την προστασία που σώζει ζωές μέσω του εμβολιασμού» είπε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Ο Κλούγκε απευθύνθηκε και στις ανησυχίες των πολιτών για το εμβόλιο. «Δεν είναι ασύνηθες να ανησυχούμε για τον εμβολιασμό. Το να πάρει κανείς το εμβόλιο θα είναι ένας καταλύτης, ένα αποτελεσματικό όπλο κατά της πανδημίας» είπε και σημείωσε πως ακολουθούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να χορηγηθεί έγκριση.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα

«Η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο για να ξεδιπλωθεί το σχέδιο εμβολιασμού του Covid-19. Έχει σημειώσει τεράστια προσπάθεια ώστε ο αριθμός εμβολίων θα διανεμηθεί με δίκαιο τρόπο. Τώρα το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί» είπε αναφερόμενος στην Ελλάδα, τονίζοντας πως ο ΠΟΥ βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές αρχές και το υπουργείο Υγείας.

«Μαζί μπορούμε να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε τον πόλεμο της πανδημίας» είπε κλείνοντας ο Χανς Κλούγκε που ευχήθηκε: «Σας εύχομαι σε όλους σας Έλληνες, Καλά Χριστούγεννα. Το μεγαλύτερο δώρο θα

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.