Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

«To νοσοκομείο Αγρινίου χρειάζεται “στρατιώτες” όχι μόνο “στρατηγούς”» -Η διαφωνία για την προκήρυξη θέσεων Διευθυντών

«To νοσοκομείο Αγρινίου χρειάζεται “στρατιώτες” όχι μόνο “στρατηγούς”» -Η διαφωνία για την προκήρυξη θέσεων Διευθυντών

Διαφωνίες εκφράζονται στους κόλπους του νοσοκομείου Αγρινίου για την επιλογή της διοίκησης να προχωρήσει στην προκήρυξη των θέσεων γιατρών διευθυντών (που είναι ήδη κενές είτε θα μείνουν τους επόμενους μήνες) και όχι  Επιμελητών Β’.

«Χρειάζονται στρατιώτες στην Υγεία και όχι μόνο στρατηγοί» είναι η φράση που συμπυκνώνει το νόημα των διαφωνιών που εκφράστηκαν διεξοδικά από τον εκπρόσωπο των νοσοκομειακών γιατρών Κώστα Μπακόπουλο που χαρακτηρίζει την απόφαση μη αιτιολογημένη.

Η σχετική απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της 15ης Σεπτεμβρίου κατά την οποία ο κ. Μπακόπουλος απουσίαζε λόγω της προγραμματισμένης σύσκεψης με φορείς της πόλης.

Για το λόγο αυτό κατέθεσε υπόμνημα προς το Δ.Σ. στο οποίο σημειώνει πως η πλειοψηφία των γιατρών-εντός και εκτός νοσοκομείου-θεωρεί ότι η απόφαση για την προκήρυξη θέσεων Διευθυντών  στη συγκεκριμένη συγκυρία δεν συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου και γενικότερα  στη βελτίωση της κατάστασης του ΕΣΥ.

Στη Νοσοκομειακή Μονάδα Αγρινίου σήμερα υπηρετούν 42 διευθυντές και 31 Επιμελητές Α και Β εκ των οποίων σύντομα κάποιοι θα γίνουν διευθυντές. Κατά συνέπεια , σύμφωνα με το σκεπτικό Μπακόπουλου, προτεραιότητα έχει ο ερχομός Επιμελητών Β.

«Είναι εκτός διαπραγμάτευσης η ανάγκη στελέχωσης του ΕΣΥ με την είσοδο νέων γιατρών. Γιατρών με σύγχρονες σπουδές και γνώσεις, με μετεκπαιδεύσεις και εξειδικεύσεις οι οποίοι αποτελούν το καινούργιο επιστημονικό προσωπικό» , ανέφερε ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών.

Ερωτώμενος από το agrinionews.gr για την άποψη που εξέφρασε, ο κ. Μπακόπουλoς  ανέφερε τα εξής: «Τη συγκεκριμένη στιγμή οι καταστάσεις μα και τα δεδομένα- του Νοσοκομείου Αγρινίου αλλά και του ΕΣΥ γενικότερα- δεν επιβάλλουν την πρόσληψη νέων διευθυντών αλλά νέων επιμελητών. Παραδειγματικά να δούμε κλινικές του Νοσοκομείου μας. Η Χειρουργική διαθέτει τέσσερις διευθυντές και έναν επιμελητή Α’. Η Ωτορινολαρυγγολογική κλινική διαθέτει έναν διευθυντή και θα φέρουν κι άλλον. Η Γυναικολογική Κλινική διαθέτει τρεις διευθυντές και έναν επιμελητή Α’. Η Ουρολογική διαθέτει έναν διευθυντή και έναν επιμελητή Α’. Τα λέω αυτά γιατί πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν έχει λογική αυτό. Αν υπήρχε σωστή δομή στις κλινικές καλώς να φέρναμε και άλλους. Στην παρούσα φάση δεν απαιτούνται άλλοι… νυσταγμένοι εξηντάρηδες στην πρώτη γραμμή μα νέα παιδιά με όρεξη και διάθεση που να μπορούν να “σηκώσουν” τις ανάγκες. Βέβαια, το ζήτημα είναι πανελλαδικό, πρόκειται για μία “μόδα” (σ.σ: όλο αυτό με τους διευθυντές) που ξεκίνησε από την Αθήνα και εσχάτως έφτασε στο Αγρίνιο. Και στην τελική γιατί αυτά τα παιδιά, αυτούς τους επιστήμονες με τα τόσα χαρτιά και πτυχία να τους εκμεταλλεύονται (με την καλή έννοια, ως εργατικό δυναμικό) οι άλλοι στο εξωτερικό κι όχι εμείς;».

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ο ΘΕΟΣ

    Το προκήρυξη θέλει διόρθωση .Κάνετε πάρα πολλά ορθογραφικά λάθη .Καλά για την σύνταξη δεν μιλάμε.Προσπαθειστε τουλάχιστον στην γραφή και την σύνταξη με μεγαλύτερη επιμέλεια.Οχι βιασύνες .Η δημοσιογραφία ξεκινάει από την αγάπη για την γλώσσα.

  2. Ο ΘΕΟΣ

    Ευχαριστώ πολύ που έχετε διορθωσει την λέξη. .Τα μηνύματα να τα ανεβάζετε την ώρα που στέλνονται και όχι 24 ωρες μετά.Εαν θέλετε να τα ανεβάζετε .Ούτως η άλλως όλα πια μικρή σημασία έχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.