Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Το «Παραιτηθείτε», η χρησιμότητα και η χλεύη…

Το «Παραιτηθείτε», η χρησιμότητα και η χλεύη…

alla

Ένα μεγάλο θέμα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία αυτές τις μέρες είναι αυτό το «Παραιτηθείτε» που διοργανώνεται, μεθαύριο Τετάρτη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρέπει να μιλάμε για κορυφαίο γεγονός ή τουλάχιστον έτσι προσπαθούν να το καταστήσουν-περιέργως πως-αρκετοί κυβερνητικοί παράγοντες. Τι άλλο να υποθέσεις όταν βλέπεις πρωτοσέλιδα από τη μια γεμάτα ειρωνεία για κολλαγόνα και μοντέλα κι από την άλλη για ακροδεξιό σχέδιο, plan B από τους αιώνιους Μητσοτάκηδες ή έναν υπουργό σήμερα να λέει «σιγά μη σκίσετε το καλσόν» και «στη συγκέντρωση θα είναι εκείνοι που άμα τους γυρίσεις ανάποδα έχουν το μισό χρέος της χώρας πάνω τους»! Συν μια γερή δόση συνταγματικής εκτροπής και ακροδεξιάς από κάτι τύπους που δεν θυμούνται τι πρεσβεύουν ορισμένοι κυβερνητικοί εταίροι τους ή έχουν πάθει αμνησία για την εποχή που εκείνοι ήταν στην κάτω πλατεία και οι ψεκασμένοι με τους χρυσαυγίτες ήταν στην πάνω.

Ποιος ξέρει γιατί δίνει τέτοια ώθηση στο εγχείρημα η ίδια η κυβέρνηση και οι χιλιάδες… εθελοντές που έχει στα δίκτυα. Για να το αποδομήσουν; Για να νικήσουν μια και καλή την αντεπανάσταση(;) που φαίνεται να μην έχει στέρεες βάσεις και καθάριο λόγο, που θα έλεγαν και κάτι φίλοι; Για να νιώσουμε λίγο άρωμα λατινικής Αμερικής, λίγο αέρα Αλιέντε, να βιώσουμε μερικές νίκες απέναντι στον ιμπεριαλισμό φορτωμένοι με μερικά μνημόνια στην πλάτη και με 100.000 συνταξιούχους που από τούτο τον μήνα χάνουν το ΕΚΑΣ; Ποιος ξέρει. Παλιά νομίζαμε ότι για να υπάρξει αντεπανάσταση και κινήματα κατσαρολικών πρέπει πρώτα να γίνει επανάσταση. Είναι ορέ παλικάρια επανάσταση ο Κατρούγκαλος; Μια χαρά φιλελές είναι πια, κι αυτός και ο Πάνος Σκουρλέτης των ιδιωτικοποιήσεων και τόσοι άλλοι. Εκτός αν πάλι αγνοούμε κάτι.

Θα πω τη γνώμη μου για να μην θεωρηθεί ότι υπεκφεύγω μιας και μου έλαχε να έχω ένα χώρο φιλοξενίας εδώ στο “news”. Διαφωνώ με την όλη εκδήλωση. Διαφωνώ για τους ίδιους λόγους που διαφωνούσα και όταν έβλεπα τους οργισμένους συμπολίτες μου να είναι κάθε μέρα στο δρόμο και να κάνουν ακτιβιστικές ενέργειες για τα πάντα. Όπως διαφωνούσα με τα παιδάκια που τα έβαζαν και μούντζωναν στις παρελάσεις, με τα ντου στους δημόσιους χώρους, τα γιαούρτια, τις αντισυγκεντρώσεις, το ματωμένο κεφάλι του Χατζηδάκη. Η κυβέρνηση είναι εκλεγμένη, έχει ψηφιστεί με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και δεν μπορεί να πέσει στον δρόμο, δεν με ενδιαφέρει τι έκαναν οι προηγούμενοι δειλοί κι ανεπαρκείς που δεν μπορούσαν να παράγουν καμιά πολιτική.

Και μην μου πει κάποιος ότι καταστρέφεται τη χώρα. Αν ο κυρίαρχος λαός έβλεπε ότι καταστρέφεται η χώρα θα ήταν στους δρόμους, για κάποιους λόγους δεν το βλέπει πια. Σε τελική ανάλυση, ακόμη και δημοσκοπικά να το δει κανείς, οι εξελίξεις δεν είναι για αύριο το πρωί. Άρα δεν εξουσιοδοτείται κανείς να εξωθήσει την κυβέρνηση σε παραίτηση. Λένε κάποιοι ότι είναι επικίνδυνη στους χειρισμούς των εθνικών θεμάτων. Εγώ δεν έχω δει καμιά κινητικότητα από τον κυρίαρχο λαό για αυτά τα θέματα. Η ατζέντα αυτή είναι κλειστή για τον δρόμο, όμορφα αμπαλαρισμένη για τους χρυσαυγίτες και μερικούς έχοντες ένθεη μανία.

Άρα; Απλά οι χώροι που ενώνονται και κάνουν το «παραιτηθείτε», θέλοντας να κάνουν ένα εντυπωσιακό καλοκαιρινό γεγονός πριν τις διακοπές, έπρεπε πρώτα να δουλέψουν στον συνδικαλισμό, στις γειτονιές, στην ιδεολογία, όπου ηττώνται κατά κράτος για δεκαετίες. Και στην νεολαία αλλά όχι με πάρτι, κλαρίνα, εκδρομές και «σημειώσεις». Μετά, αφού φτιάξουν μια πλατφόρμα ιδεών και πολεμήσουν για αυτή καθημερινά, μπορούσαν να κάνουν όποια συγκέντρωση ή δράση ήθελαν. Τώρα απλά υπεκφεύγουν, προσπαθούν να κρυφτούν για να μην «χρωματίσουν» την εκδήλωση με πράγματα για τα οποία και οι ίδιοι ντρέπονται, δηλαδή για τους εαυτούς τους. Και δικαιώνουν τους πιο φανατικούς εχθρούς αυτής της κίνησης, δηλαδή τους καραμανλικούς!

Για να μην τα πολυλογούμε θα έπρεπε να προβληματίζει τους διοργανωτές του «παραιτηθείτε» όχι η περίπτωση αποτυχίας ή οι αιτιάσεις για «δεξιό παρακράτος», «συνταγές αντεπανάστασης με ακροδεξιό πρόσημο» κλπ, κλπ. Θα έπρεπε να τους προβληματίζει η χλεύη των απέναντι. Ο υποτιμητικός όρος «φιλελές» που είναι σαν το «βουτυροχλεχλές». Η αποστροφή «θα γελάσουμε μαζί τους» από υπουργό. Ο χαβαλές των αυριανιστών αυτού του τόπου, με τις περιπαικτικές λεζάντες σε φωτογραφίες της δήθεν αστικής τάξης της Ελλάδας. Να αναρωτηθούν πως κατέληξαν να είναι για φάπες απέναντι σε έναν συντεταγμένο στρατό που μπορεί και μνημόνια να δέχεται και για ταξική πάλη να… πολεμά.

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Συμφωνώ με τον αρθρογράφο.

  Καταρχήν έχουμε κυβέρνηση που εκλέχτηκε δημοκρατικά και μόνο δημοκρατικά θα πέσει, αν πέσει.

  Δεν συμφωνώ με συγκεντρώσεις του στυλ “Παραιτηθείτε”, όπως δεν συμφωνούσα και με τους “αγανακτισμένους”…

  Από την άλλη, με αφορμή το “Παραιτηθείτε” φανερώνεται και το πραγματικό πρόσωπο της “αριστεράς”. Πρόκεται για ένα υποσύνολο ΦΑΣΙΣΤΕΡΩΝ στην Ελληνική κοινωνία που βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν ντου στην εξουσία και τώρα που κάθισαν δεν φεύγουν με τίποτα. Χλευάζουν με υβριστικό τρόπο πολιτικοί, υπουργοί και τρολς μία συγκέντρωση.

  Οπότε όταν βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις Σύριζα πάνω από 20%, καταλαβαίνει κανείς ότι η κοινωνία επικροτεί τους φασιστερούς, γιατί είναι και οι ίδιοι.

  Ενδιαφέρον έχει να δούμε και την άποψη τψν Συριζαίων σχολιαστών του site. Θα πάρουν θέση ή απλά θα το παίξουν απολιτίκ και το πολύ να επιλέξουν τις προσωπικές επιθέσεις;

 2. ευπλους

  Ετσι εχουν τα πραγματα οπως τα γραφει ο Γ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.