Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Το ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας ζητά την ενίσχυση των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου

Το ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας ζητά την ενίσχυση των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου

a8e62511-5f8d-43aa-8f86-a1062435fbe0Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας ομόφωνα εκφράζει τη στήριξή της για τη συνέχιση της λειτουργίας των τριών πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο. Αναφέρει τα εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας ομόφωνα εκφράζει τη στήριξή της για τη συνέχιση της λειτουργίας των τριών πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών και του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

Ζητά από το Υπουργείο Παιδείας την ενίσχυση της λειτουργίας τους και όχι την αποδυνάμωσή τους, στην οποία οδηγούνται μέσω του περιορισμού του προϋπολογισμού τους ή μέσω των μετακινήσεων των μελών ΔΕΠ από τα τμήματα αυτά.

Πριν τις εκλογές, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπερτόνιζαν ότι “το Σχέδιο «Αθηνά» συρρικνώνει και αλλοιώνει τα ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά της Ανώτατης Εκπαίδευσης εν ονόματι της δημοσιονομικής προσαρμογής στους όρους των Μνημονίων” και ότι θα αποκατασταθούν οι όποιες αστοχίες και αδικίες έγιναν σε βάρος ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας .

Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι από τους υπουργικούς θώκους πλέον, καλούνται να κάνουν πράξη τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και να σταματήσουν ως Κυβέρνηση την επιχειρούμενη κατάργηση και μεταφορά των τριών πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα, καθώς και να μην επιτρέψουν μέσω μεθοδεύσεων την αποδυνάμωση των τμημάτων από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας τίθεται ενάντια αυτής της ενορχηστρωμένης μεθόδευσης και θα υποστηρίξει με όλες της τις δυνάμεις το δίκαιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και των πολιτών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας για παραμονή και ενίσχυση της λειτουργίας των τριών πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο, κάτι το οποίο αποτελεί και καθολική απαίτηση όλων των φορέων.
Αγρίνιο, 14/4/2016
Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας
Η Γραμματέας
Kούκη Ακριβή

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.