Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Το phishing σε έξαρση και στο Αγρίνιο

Το phishing σε έξαρση και στο Αγρίνιο

Και στο Αγρίνιο είναι πολλά τα παράπονα και πάλι για το “phishing” που γίνεται από απατεώνες που χρησιμοποιούν μέσα που μοιάζουν με μεγάλες εταιρίες.

Κι αν είναι ενοχλητικό το “ψάρεμα” μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τότε γίνεται ανησυχητικό όταν γίνεται μέσω τηλεφώνου. Κι ακόμη περισσότερο από τηλέφωνο που παραπέμπει σε μεγάλη τράπεζα.

Κάτι τέτοιο συνέβη σε αναγνώστη του agrinionews.gr που είδε κλήση από Αθήνα κι αποφάσισε να καλέσει για να πέσει πάνω σε τηλεφωνικό κέντρο μεγάλης τράπεζας! “Όταν συνδέθηκα με υπάλληλο να με εξυπηρετήσει μου είπε να αγνοήσω την κλήση, είναι “phishing” κι ότι είχαν ενοχληθεί κι άλλοι από την περιοχή, υποθέτω έχοντες κάποιο λογαριασμό στην τράπεζα αυτή! Να το αγνοήσω και κάποιοι παίρνουν τηλέφωνο στο κινητό μου από αριθμό που ανήκει σε τράπεζα;”, αναρωτιέται ο Αγρινιώτης επισκέπτης του agrinionews.gr.

Το ενδιαφέρον είναι πως, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, λίγα λεπτά μετά την επικοινωνία αυτή ο συμπολίτης δέχθηκε δυο κλήσεις από άγνωστο αριθμό του εξωτερικού, με αυτόματο του Ηνωμένου Βασιλείου…

ο περ(ι)αστικός

Διαβάστε ΕΔΩ χρήσιμες συμβολές της ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.