Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Το πιο… φιλεκπαιδευτικό σύνθημα σε σχολείο…

Το πιο… φιλεκπαιδευτικό σύνθημα σε σχολείο…

…Είναι και πάλι εδώ σαν να μην πέρασε μια μέρα. Το σύνθημα που όλοι αγαπήσαμε σε τοίχο σχολείου στο Αγρίνιο είναι στην γνωστή θέση που κατέχει πανάξια πίσω από το 3ο Λύκειο Αγρινίου. Φαίνεται μάλιστα και από την πλατεία στα «τραίνα» εκεί που παίζουν παιδάκια με τις μαμάδες τους, γιατί κανείς δεν πρέπει να στερείται μιας καλής και στοργικής προτροπής προς μικρά παιδιά.

Δίνει μια σαφή προοπτική στην εκπαίδευση και συμβουλεύει με στοργή τα παιδιά για τον επαγγελματικό προσανατολισμό που προτιμούν κάποιοι συμμαθητές τους. «Μπουνίδια στους συμμαθητές που πάνε για μπατσοσχολές» λοιπόν όπως παλιά.

Το εν λόγω σύνθημα πρέπει να μετράει μια δεκαετία συνολικά στον συγκεκριμένο χώρο, με κάποιες διακοπές. Υπάρχει μια φιλολογία ότι δεν έχει σβηστεί γιατί δεν πήρε κανέναν ο πόνος να το σβήσει αλλά υπάρχουν και πολλοί που το θυμούνται σε άλλη φάση.

Να γράφει «κλωτσιές στους συμμαθητές που δίνουν για μπατσοσχολές», πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να έχει σβηστεί τουλάχιστον μια φορά στο παρελθόν.  Να σημειωθεί ότι δεν μας ενδιαφέρει ποιοι το έχουν γράψει, η ….παιδευτική αξία είναι πάντα ίδια, όπως και η ωδή στην ελευθερία της επιλογής.

Άντε και εις ανώτερα…

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.