Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Το πλάνο για την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου

Το πλάνο για την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου

Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση με την 6η ΥΠΕ.

Το παλαιό Νοσοκομείο Αγρινίου θα μπει  σε τροχιά επαναχρησιμοποίησης με τη στέγαση εκεί υγειονομικών υπηρεσιών και άλλων κοινωνικών δομών, αν υλοποιηθούν οι ανακοινώσεις στις οποίες προέβη, σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Περιφέρειας, στο Αγρίνιο.
Η Περιφέρεια προχωρά στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου για την αναδιαμόρφωση των χώρων του παλαιού Νοσοκομείου, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 1,5 εκατομμυρίων ευρώ απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
«Φιλοδοξούμε μέσα απ’ αυτήν την ολοκληρωμένη παρέμβαση να παραδώσουμε ένα κτίριο – στολίδι στην πόλη του Αγρινίου. Και ένα κτίριο που θ’ αναβαθμίσει όλη την περιοχή. Με καλό συντονισμό, με καλή συνεργασία και κοινούς στόχους κάνουμε βήματα μπροστά και αλλάζουμε την εικόνα της Περιφέρειας. Ανοίγουμε δρόμους σε κάθε τομέα πολιτικής, σε κάθε τομέα έργου. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι νοιαζόμαστε. Ότι δεν μένουμε απαθείς ή αδρανείς. Δεν σηκώνουμε ψηλά τα χέρια όταν υπάρχουν γύρω μας ζητήματα που κάνουν προβληματική την καθημερινότητα μας. Δεν προσπερνάμε προβλήματα και διεκδικήσεις της περιοχής, ανεξαρτήτως αν ανήκουν ή όχι στον στενό πυρήνα των αρμοδιοτήτων μας» υποστήριξε ο κ. Κατσιφάρας
Ειδικότερα, η Προγραμματική Σύμβαση προβλέπει την Αναδιαμόρφωση τμημάτων κτιρίων Α, Β και Γ του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου σε χώρο στέγασης του ΕΟΠΥΥ (Κτίριο Α), σε χώρο στέγασης του Δ.ΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας (Α΄ όροφος Κτίριο Α), σε χώρο στέγασης του Ξενώνα ατόμων με ψυχικές νόσους στο πλαίσιο της αποασυλοποίησης (Κτίριο Β) και σε χώρο στέγασης του ΕΚΑΒ (Κτίριο Γ).
«Τέσσερις λειτουργίες που εφάπτονται με τον χώρο της δημόσιας Υγείας και τέσσερις Υπηρεσίες που με την στέγαση τους στο παλαιό Νοσοκομείο Αγρινίου θα γίνουν περισσότερο λειτουργικές, με περισσότερες δυνατότητες στην απερίσπαστη εξυπηρέτηση των πολιτών» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.
Το παλαιό Νοσοκομείο Αγρινίου, είναι ένα κτιριακό συγκρότημα που αποτελείται από δώδεκα κτίρια και καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο έκτασης 17,6 στρεμμάτων. Η μεταφορά των υπηρεσιών υγείας στο νέο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψη και τη λεηλασία των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών. Η επαναχρησιμοποίηση των κτιρίων και η χωροθέτηση σε αυτά νέων υπηρεσιών, εκτός από την άμεση βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών, θα προσφέρει και την επανένταξη του χώρου στη ζωή της πόλης.
Με την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως φορέας υλοποίησης του έργου, μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, αναλαμβάνει να δρομολογήσει τη δημοπράτηση του έργου και την κατασκευή των προβλεπόμενων εργασιών αναδιαμόρφωσης, που περιλαμβάνουν λειτουργικές επεμβάσεις καθώς επεμβάσεις επισκευής και συντήρησης των τριών κτιρίων.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Αγρίνιο συμμετείχαν ακόμη ο Υποδιοικητής 6ης ΥΠΕ Μιλτιάδης Ζαμπάρας, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αγρίνιου Ανδρέας Τσώλης, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Αναστάσιος Αλεξόπουλος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος Νικόλαος Μασίκας.

Από την πλευρά του ο κ. Ζαμπάρας  ανέφερε πως το κάθε κτήριο του συγκροτήματος του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου  θα λάβει ξεχωριστή άδεια για τη λειτουργία του. Σημείωσε πως θα υπάρξει και β’ φάση αξιοποίησης του κτηρίου   στην οποία θα ενταχθούν και άλλοι χώροι και που θα λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου. Τόνισε πως σκοπός της ΥΠΕ είναι να μην  υπάρξουν μεγάλα «κενά» μεταξύ των εργασιών και πως το υπόλοιπο κομμάτι του παλαιού νοσοκομείου  πρόκειται να ενταχθεί στο ΠΔΕ του 2019.

Εξάλλου ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ επανέλαβε πως για την εγκατάλειψη τόσα χρόνια του κτηρίου θα πρέπει να αναζητηθούν οι ποινικές ευθύνες  με το σχετικό φάκελο να έχει αποσταλεί στον Εισαγγελέα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Αμνοερίφιος

  Τον Άκη λυπάμαι…………………………………

 2. Αγρινιωτης

  συνεχιστε ζωαδια να πληρώνετε 10 χιλιαρικα τον Μηνσ ενοικιο στο ΙΚΑ Αγρινιου,
  μπεεεεεεεε, ε ρε τι μνημονια μεχρι να φυτρωσουν πλατανια στην Σαχαρα? εδω θελει πυρηνικά ο γιδοτοπος για να φτιαξει

 3. Dr G

  αφου το εγκατελειψαν και μαραζωσε τοσα χρονια απο τους βανδαλισμους τωρα ναι ειναι καλα τα 1,5 εκ
  αν ησασταν αξιοι απο την πρωτη κιολας μερα θα ειχε αξιοποιηθει αυτο το κτιριο και οχι 7 χρονια μετα

 4. Anonimos

  Πλάνα – Πλάνα- Πλάνα….. Χωρτάσε ο λαός απο Πλάνα των Χαρτιών!!!! Έργα δεν βλέπουμε!!!! Και πως να δουμε αφού ΚΑΝΕΝΑΣ εδω και χρόνια δεν ενδιαφέρεται γιατι δεν ειναι Υπευθινος στην θεση που εχει οριστεί απο τον ΛΑΟ και ειναι μόνο για φρου φρου αρωματα και μεταξωτες κορδελες!!!! Βαρεθηκαμε πραγματικά όμως αυτην την κοροϊδία και τις φιεστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.