Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Το πόρισμα του ΤΕΕ για την εθνική οδό-καρμανιόλα στο Αγρίνιο

Το πόρισμα του ΤΕΕ για την εθνική οδό-καρμανιόλα στο Αγρίνιο

Το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας για τη διερεύνηση της επικινδυνότητας στην Εθνική Οδό στο τμήμα από τον κόμβο Παναιτωλίου έως την περιοχή του ΚΕΤΕΚ –ΟΑΕΔ και οι προτάσεις για την άρση της.

Δόθηκε   σήμερα στη  δημοσιότητα το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας η οποία κλήθηκε από την Διοικούσα Επιτροπή  να διερευνήσει την επικινδυνότητα του οδικού άξονα από τον κόμβο Παναιτωλίου έως το κτιριακό συγκρότημα ΚΕΤΕ – ΟΑΕΔ και να προτείνει λύσεις για την άρση της.

Συνολικά η ομάδα εργασίας προσδιόρισε εννέα σημεία του δρόμου που χρήζουν επεμβάσεων και πρότεινε 5 κυκλικούς κόμβους , τρεις πεζογέφυρες και τρεις ισόπεδες παρεμβάσεις.

Συμπερασματικά αναφέρεται ότι η ΕΟ5 έγινε για ένα μικρότερο Αγρίνιο που δεν αλληλεπιδρούσε μαζί της. Με την πάροδο του χρόνου τα δεδομένα άλλαξαν και πλέον δεν εξυπηρετούνται μόνο υπεραστικές διαδρομές αλλά περιαστικές και αστικές.

Συστήνεται ο άξονας αυτός να μετατραπεί σε αστική λεωφόρος σε συνδυασμό με την πρόταση Ράδου για τον Νότιο Περιφερειακό Αγρινίου ο οποίος θα μπορούσε να ενταχθεί στο Εθνικό Δίκτυο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΤΕΕ, η ομάδα εργασίας εξέτασε όλες τις εναλλακτικές λύσεις και κατέληξε στις πιο άμεσα εφαρμόσιμες οι οποίες είναι δυνατόν να υλοποιηθούν χωρίς υπέρογκους προϋπολογισμούς εργασιών και μέσα στα πλαίσια του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως,  όπως αυτό έχει ολοκληρωθεί πρόσφατα σε όλη την έκταση  του τμήματος της Ε.Ο που αναφέρεται.

“Οι παρεμβάσεις που προτείνονται θα επηρεάσουν θετικά την καθημερινότητα τόσο των χρηστών της ΕΟ5, όσο και των επιχειρήσεων που βρίσκονται κατά μήκος αυτής, αφού στόχο έχουν την αποτροπή των ατυχημάτων και την διευκόλυνση της πρόσβασης σε κομβικά σημεία της ΕΟ5 τόσο από πεζούς όσο και από οχήματα”, επισημαίνεται.

Διαβάστε το Πόρισμα Ομάδας Εργασίας  

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Spiros

    Πόσα χρόνια έχει που έγινε η ανακατασκευή του δρόμου!Για ποιο μικρότερο Αγρίνιο μιλάει το πόρισμα, πρέπει να είσαι μελλοντολογος δηλ για να δεις αν θα αυξηθεί η κίνηση!Αν δεν υπήρχε η Ιόνια τι θα γινότανε!Ευθύνες δεν έχει κανείς?

  2. Ανώνυμος

    Επιτέλους για αυτή την πόλη θα ενδιαφερθεί κάνεις ??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.