Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Tο project «έξυπνη αποκομιδή απορριμμάτων» παρουσίασε το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Tο project «έξυπνη αποκομιδή απορριμμάτων» παρουσίασε το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου συμμετείχε στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, στην Αθήνα.

Οι ομάδες που προκρίνονται από την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – WRO™ απαρτίζουν την Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή που λαμβάνει μέρος στη World Robot Olympiad.

Το φετινό θέμα της Ολυμπιάδας ήταν «Smart Cities».

Η ομάδα ρομποτικής του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου παρουσίασε το project «Έξυπνη αποκομιδή απορριμμάτων».

Στην αποστολή συμμετείχαν οι μαθητές Μουσακιάν Εβελίνα, Καντάνης Θεόδωρος, Καραγεώργος Δημήτρης, Κωσταρέλλος Κωνσταντίνος, Λαζούρας Γεώργιος, Κορδολαίμης Λεωνίδας, με προπονητές, τους καθηγητές πληροφορικής του σχολείου, κ. Παπαθανασίου Λεωνίδα, κ. Τίτη Άγγελο και κ. Μαρκή Γεώργιο.

Τα παιδιά σχεδίασαν, συναρμολόγησαν και προγραμμάτισαν το ρομπότ, με τη βοήθεια του Πακέτου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της LEGO, Mindstorms EV3 και διαγωνίστηκαν στην κατηγορία Open Λυκείου παρουσιάζοντας με ξεχωριστό τρόπο το ρομπότ που κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν.

«Παρόλο που δεν προκριθήκαμε στην τελική φάση του διαγωνισμού ο κώδικας του έργου μας, εντυπωσίασε μέλη άλλων ομάδων που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η εμπειρία ήταν μοναδική, καθώς στο διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες με πολύ ενδιαφέροντα και πλούσια project», αναφέρουν από το σχολείο.

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad) είναι μια παγκόσμια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Φέρνει σε επαφή παιδιά και νέους απ’ όλο τον κόσμο, με σκοπό να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.