Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Αγρινίου καλεί σε Γενική Συνέλευση

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Αγρινίου καλεί σε Γενική Συνέλευση

1-33Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Αγρινίου «Η Ένωση» καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 10.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο με θέμα τις εξελίξεις στον κλάδο και το πρόγραμμα δράσης. Η ανακοίνωση –κάλεσμα αναφέρει:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισε το νομοσχέδιο έκτρωμα για το ασφαλιστικό – φορολογικό ,νέα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ψήφισαν νέους έμμεσους φόρους, ιδιωτικοποιήσεις, «απελευθέρωση» των «κόκκινων» δανείων, νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο.

Μην δεχτούμε κι άλλες θυσίες για τα κέρδη του κεφαλαίου. Αρκετά ματώσαμε!
Η οργή και η αγανάκτηση μας να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα!

Οι εμποροϋπάλληλοι δεν μπορούν να ζουν συνεχώς με το φόβο της απόλυσης, την απληρωσιά, την ανεργία. Η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου έχει ξεσαλώσει πατώντας πάνω στο αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχει εξασφαλίσει η σημερινή και οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις. Η μεγαλοεργοδοσία θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου σε κάθε χώρο δουλειάς. Θέλουν να δρουν ανενόχλητοι, χωρίς αντίσταση, πετσοκόβοντας μισθούς, εντατικοποιώντας την εργασία.

Εκατοντάδες συναδέλφισσες και συνάδελφοι τους τελευταίους μήνες έχουν πεταχτεί στην ανεργία από ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ κ.α. Άλλοι αναγκάζονται να υπογράψουν μειώσεις μισθών με δυσμενέστερους όρους όπως οι εργαζόμενοι στο ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ, προηγούμενα στην ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ κ.α. Το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων, η εντατικοποίηση είναι η σκληρή πραγματικότητα για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων του κλάδου.

Όλα αυτά δεν είναι ξεκομμένα απ’ την συνολικότερη επίθεση που δεχόμαστε και έχει να κάνει με τη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, τους δυσβάστακτους φόρους, τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία. Την νέα επίθεση που ετοιμάζουν στα εργασιακά και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Ας αναρωτηθούμε ποιος εμποροϋπάλληλος με τις σημερινές εργασιακές σχέσεις, την ημιαπασχόληση, τη ‘μαύρη εργασία’ θα κατοχυρώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα; Ποιος θα μπορεί να πληρώνει υπηρεσίες υγείας , να ανταπεξέλθει στη νέα φοροεπέλαση με τους πενιχρούς μισθούς που παίρνουμε;

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Έχουμε τη δύναμη να οργανώσουμε συλλογικά την πάλη σε κάθε κατάστημα, σε κάθε επιχείρηση, σε όλο τον κλάδο με κάθε συνάδελφο απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους που μας κλέβουν τον ιδρώτα μας, μας αφαιρούν τη ζωή και το μέλλον.

Κανένας εμποροϋπάλληλος δεν πρέπει να λείψει από τις μάχες που έρχονται. Η απάντηση μας απέναντι στην αντεργατική επίθεση πρέπει να είναι δυνατή.

Στη ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ δίνουμε όλοι το παρόν, συζητάμε για τα οξυμένα προβλήματα μέσα στους εργασιακούς χώρους ,συμβάλουμε με τη γνώμη μας στη πιο αποτελεσματική οργάνωση της δράσης του σωματείου μας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ
ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΗ – 10:30 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΟΥ
ΠΑΛΕΨΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ

ΕΛΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»

Έδρα: Εργατικό Κέντρο Αγρινίου
(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου
Τηλ: 26410-22325-KIN 6983795028 & 6937906749
Email: somidip-enosi@hotmail.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.