Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. για «την απαξίωση της δημόσιας Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία»

Το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. για «την απαξίωση της δημόσιας Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία»

nosokomeio-2 (1)

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας με έδρα το Αγρίνιο,ζητά άμεσα μέτρα στήριξης  των νοσοκομείων Αγρινίου  και Μεσολογγίου με προσλήψεις γιατρών , νοσηλευτικού προσωπικού και  επαρκή χρηματοδότησή τους.

Η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Η κατάσταση στην υγεία , ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι τραγική.

Η επίθεση  κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – κεφαλαίου συνεχίζεται  μετά από τα αντεργατικά , αντιασφαλιστικά , φορολογικά  μέτρα  και στα ζητήματα υγείας. Η «μεταρρύθμιση» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας  Υγείας οδηγεί στην οριστική εγκατάλειψη της δημόσιας , δωρεάν , καθολικής υγείας και περίθαλψης .

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση  των κοινωνικών ανισοτήτων  και ισότιμη , καθολική πρόσβαση του λαού σε υπηρεσίες υγείας είναι μια ακόμη απάτη.

Φαίνεται αυτό και από την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία Αγρινίου  και Μεσολογγίου , τα οποία  με ταχύτατους ρυθμούς  οδηγούνται  σε απαξίωση, με οδυνηρές συνέπειες  για τους συνταξιούχους  και το λαό της περιοχής. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη γιατρών  και νοσηλευτικού προσωπικού , καθώς  και δραστική περικοπή στη χρηματοδότησή τους.   Πολλές κλινικές έχουν κλείσει και οι υπόλοιπες  λειτουργούν οριακά.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε :

  • Άμεσα μέτρα στήριξης των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου με προσλήψεις γιατρών , νοσηλευτικού προσωπικού και  επαρκή χρηματοδότησή τους.
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  για εμάς και τα παιδιά μας.
  • Να πληρώσει το κράτος και η πλουτοκρατία.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.