Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Το βιβλίο του Απ. Βετσόπουλου για την «ιστορία των συνεταιρισμών στην Ελλάδα» παρουσιάζεται στην Αθήνα

Το βιβλίο του Απ. Βετσόπουλου για την «ιστορία των συνεταιρισμών στην Ελλάδα» παρουσιάζεται στην Αθήνα

Η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (Αι.Πο.Ε.) και οι εκδόσεις «γράμμα» προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Αποστόλου Βετσόπουλου, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας, με τίτλο: «Ιστορία των Συνεταιρισμών στην Ελλάδα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12:00 π.μ. στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης, στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου (Αρσάκειο Μέγαρο), Αθήνα.

Εισηγητές: Δημήτρης Καπογιάννης, Αν. Καθηγητής Ιστορίας και Αρχών Συνεργατισμού του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Όλγα Κλήμη-Καμινάρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου.

Συντονιστής: Παναγιώτης Ι. Κοντός, Αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε.

Ο Δρ Απόστολος Βετσόπουλος, ΜΑ, PhD University of London, λέει για το βιβλίο του:

“Ύστερα από πολλές δεκαετίες παθογενειών και δυσλειτουργιών του συνεταιριστικού «μοντέλου» και μιας δεκαετίας βαθιάς οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, έρχεται η στιγμή να παρουσιαστεί μια επιστημονική συγγραφική μελέτη που αφορά την «Ιστορία των Συνεταιρισμών στην Ελλάδα». Η μελέτη αυτή αποτελεί προϊόν πολύχρονης έρευνας, που στόχευσε στη συλλογή και αξιοποίηση ενός τεράστιου τεκμηριωτικού υλικού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 12πμ. στη Στοά του Βιβλίου και διοργανώνεται από την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.) και τις εκδόσεις «γράμμα».

Ξεπερνώντας τις δυσκολίες συγκέντρωσης και ερμηνείας του υλικού ο συγγραφέας φιλοδοξεί και επιτυγχάνει μέσα από την ιστορική ανάλυση να προβάλει ένα καινούργιο και σύγχρονο συνεταιριστικό πρότυπο. Επιδίωξη της μελέτης είναι να βοηθήσει τους νέους ιδίως συνεταιριστές προκειμένου να υλοποιήσουν τις συνεταιριστικές αρχές και αξίες με τρόπο που θα αφήνει ένα αποτύπωμα της δράσης τους.

Ένα υπόδειγμα, δηλαδή, συλλογικής οικονομικής δράσης από το οποίο θα εμπνέονται οι επόμενες γενιές των συνεταιριζόμενων, αλλά και μέσω του οποίου θα επιτυγχάνεται η ανασυγκρότηση των κοινωνικο-οικονομικών δομών της χώρας“.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.