Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

Με το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» διακρίθηκαν τέσσερις μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου

Με το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» διακρίθηκαν τέσσερις μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου

Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη  (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.),με έδρα τη Γενεύη, σκοπό έχει τη διάδοση του έργου του μέγιστου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη.

Στο βιβλίο Νεοελληνική Λογοτεχνία Γ Γυμνασίου ανθολογείται απόσπασμα  από το έργο του Ν. Καζαντζάκη, Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά. Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. Γεώργιος Στασινάκης αποδέχτηκε Πρόσκληση του Διευθυντή και των φιλολόγων του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου «Κοσμάς ο Αιτωλός», να δώσει Διάλεξη στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Ο Πρόεδρος επισκέφτηκε το 2ο Γυμνάσιο στις 24 Οκτωβρίου 2019.

Το θέμα της διάλεξης ήταν « Ο Νίκος Καζαντζάκης και το έργο του». Μετά τη Διάλεξη ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ο Γ. Στασινάκης απάντησε στις ερωτήσεις και απορίες που εξέφρασαν τα παιδιά. Ο ίδιος πρότεινε στο Διευθυντή και στους Εκπαιδευτικούς να αναθέσουν στους μαθητές και μαθήτριες ένα θέμα εργασίας με τίτλο: «Ο Ζορμπάς και οι Γυναίκες…». Για να κινητοποιήσει το ενδιαφέρον των παιδιών υποσχέθηκε βράβευση των καλύτερων εργασιών και αναμνηστικά δώρα σε όσα διαβάσουν ολόκληρο το βιβλίο του Καζαντζάκη.

Ενθουσιασμένοι μαθητές και μαθήτριες άρχισαν το διάβασμα του βιβλίου και το παρουσίασαν στην τάξη. Στη συνέχεια έγραψαν και τη συγκεκριμένη εργασία.

Αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν άξιες βράβευσης τέσσερις εργασίες μαθητών. Και της φιλολόγου Μαρίας Αγγέλη. Το «Βραβείο Νίκος Καζαντζάκης» πήραν:

i) Διονυσία Γεωργίου

ii) Κωνσταντίνα Θώδη

iii) Γεώργιος Μπάκας

vi) Δήμητρα Πασχέντη

Είχε προγραμματιστεί εκδήλωση στις 30/03/2020 στο χώρο του σχολείου. Ο Γ. Στασινάκης θα επισκεπτόταν για δεύτερη φορά το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου για να απονείμει τα Βραβεία και τα αναμνηστικά στους μαθητές και μαθήτριες. Η πανδημία του κορωνοϊού ακύρωσε και αυτή την εκδήλωση. Τα Βραβεία με συγχαρητήρια επιστολή προς το Διευθυντή του Γυμνασίου στάλθηκαν ταχυδρομικώς από τη Γενεύη, την έδρα της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας εκφράζει τα Συγχαρητήριά του προς τους μαθητές και μαθήτριες, στη φιλόλογο Μαρία Αγγέλη και στο Διευθυντή Γεώργιο Κομπορόζο.

Παρατίθεται η επιστολή:

Γενεύη, 20 Μαΐου 2020

Προς τον κύριο Γεώργιο Κομπορόζο

Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Αγρίνιου «Κοσμάς ο Αιτωλός»

Λορέντζου Μαβίλη 5, 30131 Αγρίνιο Ελλάδα

Αξιότιμε κύριε,

Από την ίδρυσή της, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) έχει δώσει μεγάλη σημα­σία σε εκδηλώσεις σε σχολεία με διάφορους τρόπους (διαλέξεις, επισκέψεις σε τόπους που έχουν σχέση με τον μεγάλο Κρητικό, διαγωνισμούς), τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Όπως γνωρίζετε, στις 24 Οκτωβρίου 2019 χάρη στην μεγάλη βοήθεια της εξαίρετης φιλολόγου κυρίας Μαρίας Αγγέλη, έδωσα διάλεξη στο σχολείο σας και αποφασίσαμε να γράψουν τα παιδιά μία εργασία με θέμα: «Ο Ζορμπάς και οι Γυναίκες».

Αξιολογήσαμε τις εργασίες και κρίναμε άξιες Βραβείου τέσσερις από αυτές: της Διονυσίας Γεωργίου, της Κωνσταντίνας Θώδη, του Γεωργίου Μπάκα και της Δήμητρας Πασχέντη.

Είχα προγραμματίσει να απονείμω προσωπικά στις 30 Μαρτίου 2020 τα Βραβεία και αναμνηστικά στους μαθητές/τριες που διάβασαν το βιβλίο «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά». Δυστυχώς η παν­δημία του κορωνοϊού δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Σας στέλνω τα Βραβεία και σας παρακαλώ να τα απονείμετε στους διακριθέντες εκφράζοντας τα θερμά συγχαρητήρια της ΔΕΦΝΚ.

Επίσης σας παρακαλώ να συγχαρείτε θερμά την φιλόλογο Μαρία Αγγέλη με την οποία είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία. Γι’ αυτό το λόγο η Συντονιστική Επιτροπή της ΔΕΦΝΚ θα ονομάσει μέλος της την κυρία Αγγέλη. Θα έχει την υπευθυνότητα εκδηλώσεων σε ελληνικά σχολεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ευχαριστώ και εσάς προσωπικά για την διοργάνωση της διάλεξής μου στο χώρο του σχολείου και την ευγενική  φιλοξενία. Εύχομαι μελλοντική συνεργασία.

Μετά τιμής

Γιώργος Στασινάκης

 Πρόεδρος Πρεσβευτής Ελληνισμού, E-mails: siankcdc@gmail.com

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.