Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

ΤΟΕΒ Μεσολογγίου-Κατοχής κέρδισαν τα ασφαλιστικά, η ΔΕΗ καλείται να συνδέσει το ρεύμα

ΤΟΕΒ Μεσολογγίου-Κατοχής κέρδισαν τα ασφαλιστικά, η ΔΕΗ καλείται να συνδέσει το ρεύμα

Το δικαστήριο δικαίωσε τους δυο οργανισμούς και τώρα η ΔΕΗ καλείται να σηκώσει τους διακόπτες για να ποτίσουν οι αγρότες.

Το δικαστήριο δίκαιωσε τους δυο οργανισμούς και τώρα η ΔΕΗ καλείται να σηκώσει τους διακόπτες για να ποτίσουν οι αγρότες.

Πλήρως επιβεβαιώνεται ο ΑγροΤύπος σχετικά με την υπόθεση του κομμένου ρεύματος στους ΤΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το δικαστήριο με προσωρινή του απόφαση, όπως έχει γίνει κι άλλες φορές, έδωσε εντολή επανασύνδεσης του ρεύματος και μάλιστα με πολύ χαμηλό κόστος της τάξης των 2.000 ευρώ.

Την εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μεσολογγίου κ. Κώστας Καραδήμας, σημειώνοντας τα εξής: «μετά τις αποφάσεις του δικαστηρίου, καλείται τώρα η ΔΕΗ να συμμορφωθεί, όπως έκανε σε άλλες περιοχές της χώρας, να επανασυνδέσει το ρεύμα και να σταματήσει να ζητάει εγγυήσεις της τάξης των 300.000 ευρώ από κάθε οργανισμό. Η αγροτική παραγωγή χάνεται αν δεν μπει το νερό άμεσα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου κι άλλοι ΤΟΕΒ από τον εν λόγω νομό αναμένεται να καταθέσουν ασφαλιστικά, ώστε να επιτύχουν προσωρινή έστω επανασύνδεση του ρεύματος.

Μπίκας Αλέξανδρος

agrotypos.gr

Δημητρογιάννης: Προσωρινή ανάσα για τους αγρότες η απόφαση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

«Η σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου να επανασυνδεθεί η ηλεκτροδότηση των ΤΟΕΒ Μεσολογγίου και Κατοχής, δίνει μια προσωρινή ανάσα για τους αγρότες της περιοχής μας», ανέφερε σε ανάρτηση ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης. Σημειώνει πως  «η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο και για άλλα ΤΟΕΒ του νομού που έχουν διακοπή ρεύματος».

Η ανάρτηση του κ Δημητρογιάννη:

Η σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου να επανασυνδεθεί η ηλεκτροδότηση των ΤΟΕΒ Μεσολογγίου και Κατοχής, δίνει μια προσωρινή ανάσα για τους αγρότες της περιοχής μας!

Το ελάχιστο που οφείλαμε και πράξαμε ως Περιφερερειακή Αρχή ήταν να στηρίξουμε το δίκαιο αίτημα της επανασύνδεσης για να διασφαλιστεί η αγροτική παραγωγή του νομού.
Παριστάμενος ως μάρτυρας υπέρ του αιτήματος των ΤΟΕΒ, προέβαλλα τους λόγους της άμεσης ανάγκης επανασύνδεσης της ηλεκτροδότησης των τοπικών οργανισμών τουλάχιστον για την αρδευτική περίοδο του καλοκαιριού.

Η απόφαση του δικαστηρίου διασφαλίζει έως τον Οκτώβριο

τη λειτουργία των αντλιοστασίων, με πολύ χαμηλό κόστος επανασύνδεσης, και με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η αγροτική παραγωγή της περιοχής μας!
Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο και για άλλα ΤΟΕΒ του νομού που έχουν διακοπή ρεύματος.

Στα φλέγοντα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.