Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

«Τοκετός & Θηλασμός: Στάση Ζωής» θέμα ημερίδας στο Αγρίνιο

Η Εβδομάδα 1-7 Αυγούστου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού, φόρος τιμής στην Διακήρυξη Innocenti της 1ης Αυγούστου 1990 στη Φλωρεντία, όπου εκπρόσωποι κρατών, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της UNICEF και άλλων οργανώσεων δεσμεύτηκαν για την προστασία, την προώθηση και την υποστήριξη του θηλασμού.

Στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από το 1996, η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού γιορτάζεται κάθε χρόνο από την 1η έως την 7η Νοεμβρίου και αποτελεί μία ευκαιρία για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του μητρικού θηλασμού, για την παιδική επιβίωση και ανάπτυξη, αλλά και για την υγεία των μητέρων.

Την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού που γιορτάζεται διεθνώς τον Αύγουστο (1 – 7 Αυγούστου), στήριξαν οι Μητέρες Γυναίκες Αιτωλοακαρνανίας https://www.facebook.com/groups/motherwoman.aitoloakarnanias/
πραγματοποιώντας ομαδική φωτογράφηση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις Αλυκές Τουρλίδας Μεσολογγίου, όπου 17 μητέρες μαζί με τα μωρά τους είπαν ΝΑΙ στον δημόσιο θηλασμό.

Την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού που γιορτάζεται στην Ελλάδα τον Νοέμβριο (1 – 7 Νοεμβρίου), θα στηρίξουν εκ νέου οι Μητέρες Γυναίκες Αιτωλοακαρνανίας υλοποιώντας ημερίδα με θέμα «Τοκετός & Θηλασμός : Στάση Ζωής» την Κυριακή στις 4 Νοεμβρίου, στο κτίριο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, στο Αγρίνιο.

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα μας προκειμένου να ενημερωθείτε για τον μητρικό θηλασμό, τον φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική τομή (ΦυΤΜΑΚ), το birth trauma και τις επιπτώσεις του στην ψυχική υγεία της λεχώνας.
Να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Αγρινίου που για μία ακόμη φορά μας στηρίζει ως προς την παραχώρηση χώρου προκειμένου να υλοποιηθεί και αυτή η δράση μας. Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όσες και όσους επιθυμούν να ενημερωθούν σχετικά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.