Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Τον Έλληνα δήμαρχο περιοχής των Βρυξελλών τιμά ο δήμος Αγρινίου

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στο πλαίσιο της διοργάνωσης του ετήσιου Συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στο Αγρίνιο θα υποδεχθεί τα μέλη της Ένωσης στην Παλαιά Δημοτική Αγορά την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 19.30. Τιμώμενο πρόσωπο ο Χρήστος Δουλκερίδης που προσφάτως ανέλαβε δήμαρχος σε περιφέρεια των Βρυξελλών.

Οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εκθέσεις που λειτουργούν στους χώρους της Δημοτικής Αγοράς, να γνωρίσουν παραγωγούς και επιχειρηματίες της πόλης και να απολαύσουν τοπικά προϊόντα.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Παπαναστασίου είναι μια μοναδική ευκαιρία προβολής για το Αγρίνιο:«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να φιλοξενούμε διακεκριμένους έλληνες και ξένους δημοσιογράφους. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη έχουμε προγραμματίσει μια σειρά δράσεων που στοχεύουν στην ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος του Τόπου μας. Η παρουσία του Χρήστου Δουλκερίδηείναι εξαιρετικά σημαντική. Τον ευχαριστούμε που αποδέχθηκε την πρόσκλησή μαςκαι επισκέπτεται το Αγρίνιο».

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, αμέσως τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου, τα μέλη της Ένωσης θα επισκεφθούν τη λίμνη Τριχωνίδα και κατά την επιστροφή τους θα πραγματοποιήσουν έναν περίπατο σε κτίρια ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος της πόλης με την Κίνηση Πολιτών ΔΡΩ. Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Αγρινίου θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Ποιος είναι ο Χρήστος Δουλκερίδης

Στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στο Βέλγιο οι Οικολόγοι-Πράσινοι σημείωσαν μεγάλη άνοδο. Η εντυπωσιακότερη άνοδος ωστόσο σημειώθηκε στο Δήμο των Ιξελλών (Ixelles) όπου – με επικεφαλής τον  Χρήστο Δουλκερίδη – οι Πράσινοι ήρθαν πρώτοι. με ποσοστό της τάξεως του 33%.

Στον Δήμο αυτό, όπου βρίσκεται και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλαβε λοιπόν δήμαρχος ο Χρήστος Δουλκεριδης, γιος μεταναστών ανθρακωρύχων της δεκαετίας του 1960 . Είναι εξάλλου   ο πρώτος Έλληνας που καταλαμβάνει Δήμο στην περιφέρεια των Βρυξελλών.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.