Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Με τον νόμο… 30 ώρες την εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία

sxoleio-taksi-696x464Δείτε τι αναφέρει η εγκύκλιος για το υποχρεωτικό 30ωρο των εκπαιδευτικών
Έφθασε η ώρα της αλήθειας για το 30ωρο παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία, το οποίο ήταν ανάμεσα στα προαπαιτούμενα των θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση, βάζοντας τους εκπαιδευτικούς σε θέση μάχης.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας: «Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τους στις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας όπως αυτές προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα».
Στην εγκύκλιο επίσης τονίζονται τα εξής: «Στους εκπαιδευτικούς ανατίθενται από τα όργανα διοίκησης της σχολικής μονάδας υπηρεσίες που συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως η διόρθωση εργασιών και διαγωνισμάτων, η καταχώρηση-ενημέρωση της αξιολόγησης των μαθητών, η συμμετοχή στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση εορταστικών, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο προγραμματισμός και η αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, η επικοινωνία με δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, η συνεργασία με εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο ίδιο τμήμα ή που διδάσκουν τα ίδια γνωστικά αντικείμενα».

http://www.protothema.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Λαυρέντης

  Και γιατί όχι 40 ώρες όπως όλος ο κόσμος;

 2. koe

  ποσο γελιοι ρε; δε θα περασει αυτο. Δε θα καθομαστε σε μια αιθουσα να κοιταμε ο ενας τον αλλο. Ακου λεει το ζωο διοργανωση εργασιων. Κανουμε τις ωρες μας ορθιοι μεσα στο κρυο και σε απομακρυσμενα σχολεια, δε θα κανουμε και τους φυλακες.

 3. νέος

  Για να πάρει λεφτά το κράτος από τους άθλιους δανειστές, βάζει τιμωρία τους εκπαιδευτικούς.
  Έχω περιέργεια να δω τι θα ψηφίσουν οι καθηγητές στις εκλογές, όποτε γίνουν.

 4. Γιαννης

  Νεε θα σου πω απλά ότι από τους 7 συναδέλφους που γνωρίζω ότι ψήφισαν συριζα, δε θα ξανά ψηφίσει κάνεις μετά απο αυτο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.