Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο τον κρίνουν οπαδοί άλλων ομάδων

Εξονυχιαστικός έλεγχος στα ελληνικά γήπεδα

Θεωρώ το μεγαλύτερο παραμύθι που υπάρχει στο κόσμο το περίφημο τσιτάτο  «το ποδόσφαιρο είναι αντρικό σπορ». Το ποδόσφαιρο είναι το σπορ που σε ακουμπάει ο άλλος με την μύτη, εσύ πέφτεις κάτω και κάνεις τον πεθαμένο κι εκείνος τρώει  κόκκινη κάρτα!  Είναι το άθλημα που ο χρόνος δεν μετράει, που προσποιείσαι τραυματισμό, που δεν υπάρχει ζωντανό ριπλέι, που μπορεί ο άλλος να παίζει μόνο άμυνα και να παίρνει αποτέλεσμα!

Γι’ αυτό και είναι τόσο δημοφιλές, γιατί είναι άδικο και μπορεί ο κάθε πικραμένος να κάνει τον μάγκα. Για παράδειγμα φανταστείτε άλλο σπορ που να πέφτει ένα χαρτί ξεδιπλωμένο πάνω σε προπονητή κι εκείνος να σφαδάζει και να μην γίνεται το ματς! Αποκλείεται! Στην μπάλα(και δη στην ελληνική μπάλα)επειδή έχουμε  καεί στον χυλό, φυσάμε και το γιαούρτι με αποτέλεσμα να παράγουμε ακόμα μεγαλύτερα τέρατα.

Αν βάλεις αυτό το παραπάνω σπορ σε μια χώρα πολλαπλώς ανήθικη και διεφθαρμένη, όπου επικαλούνται ιδεολογίες άνθρωποι που κάνουν νταραβέρια, θα έχεις χάσει παντελώς την… μπάλα. Διότι η μπάλα θα μπλεχτεί με το ποιος επιχειρηματίας είναι με ποιον στην πολιτική. Θα μπλεχτείς με στρατούς ακροαριστερών και ακροδεξιών που θέλουν να κάνουν κουμάντο στο πέταλο. Θα  μπλεχτείς με εμπόριο κάθε είδους και με την κυριαρχία σε κάθε μορφής νεολαιίστικο στέκι.

Και φυσικά θα καταλήξεις να μην μπορείς να αντιληφθείς πως είναι δυνατόν σε ένα γήπεδο να έχει μπει μέσα μηχανάκι(!) και να πετάει ο ένας στον άλλο τις ευθύνες αλλά να μην απολύεται κανένας από την δουλειά του. Διότι προχθές στην Τούμπα το απίστευτο ήταν πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν βάλει μέσα ένα μηχανάκι ως αποδεικτικό ότι πήραν «ντου» από τους… Ηρακληδείς! Αν δεν καταλαβαίνετε τίποτε, δεν ξέρετε την βαθιά ουσία του ελληνικού «ποδοσφαίρου».

Στα δικά μας ζητήματα και μέσα στο παραπάνω περιβάλλον δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι μόνοι οπαδοί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο οι οποίοι δικαιούνται να έχουν λόγο στα πράγματα είναι όσοι είναι μόνο Παναιτωλικοί. Οι υπόλοιποι απλά θέλουν τον Παναιτωλικό να είναι φιλικός προς την δικιάς τους «πρώτη ομάδα», να κάθεται λίγο …φρόνιμα όταν παίζει με εκείνη και να σκοτώνεται να νικήσει όλους τους αντιπάλους της!

Φτάσαμε στο σημείο το οποίο αποφεύγαμε εδώ και πολλά χρόνια λόγω μιας ανεξήγητης και ύποπτης τηλεοπτικής πολιτικής που έδινε πολλά λεφτά σε ένα απαξιωμένο προϊόν. Γιατί, τα έδινε είναι μεγάλη συζήτηση, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα τα ξαναδώσει.  Όπως είπε κι ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει το ελληνικό ποδόσφαιρο και κάποιοι κοιτάνε τα συμβόλαιά τους.

Δεν θα είναι και τόσο δραματικό να μην υπάρχει το ποδόσφαιρο με την έννοια που το ξέρουμε εδώ στην Ελλάδα. Καλύτερα κιόλας, από πολλές απόψεις. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε τις κρίσιμες αυτές ώρες είναι να μην βγει καμιά ΕΡΤ και πει «αφήστε θα πληρώσω εγώ γιατί είναι κιμπάρισα κι έχω τα λεφτουδάκια του ελληνικού λαού μέσω της ΔΕΗ»!

Ελπίζουμε να μην το δούμε κι αυτό… Α, και να μην το ξεχάσω. Στη χώρα όπου όλοι πουλάνε ιδεολογία εντός γηπέδων και όπου όλοι κάνουν πολιτική «στα πέταλα» κυκλοφορεί η ράδιο αρβύλα πως την Αγγλία κάποτε την είχε αποκλείσει η Ευρώπη από τις διοργανώσεις της. Λάθος, η τότε κυβέρνησή της είχε τις ….ωοθήκες να κλείσει όλες τις ομάδες  εντός συνόρων μέχρι να διορθωθούν. Λέμε… ωοθήκες διότι είχε γυναίκα στην ηγεσία, για όποιον δεν θυμάται…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.