Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Τοπική Αστυνομία για απαγόρευση κυκλοφορίας : ένα πρόστιμο σήμερα, πιο αυστηρά από αύριο

Τοπική Αστυνομία για απαγόρευση κυκλοφορίας : ένα πρόστιμο σήμερα, πιο αυστηρά από αύριο

Για θετική ανταπόκριση των πολιτών κάνουν λόγο οι αστυνομικές αρχές. Δείτε βίντεο απο τους ελέγχους.

 Aπο τα ξημερώματα της Δευτέρας έχει τεθεί σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Η επίβλεψη της εφαρμογής του νόμου βεβαίως έχει ανατεθεί στην  αστυνομία  η οποία από το πρωί ελέγχει τους πολίτες εάν έχουν λόγο να κυκλοφορούν  καθώς και αν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα. Οι αστυνομικοί των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ακαρνανίας, που εδρεύει στο Αγρίνιο, «χτένισαν» όλες τις περιοχές, φθάνοντας από τη Χούνη έως και το Μενίδι .

Η σημερινή ημέρα ωστόσο χαρακτηρίστηκε ως μέρα προσαρμογής και οι αστυνομικές αρχές προέβησαν κυρίως σε συμβουλές και συστάσεις με τους ένστολους να ελέγχουν και να ενημερώνουν τους πολίτες για τα απαραίτητα έγγραφα για το τι πρέπει να κάνουν.  Προειδοποιούσαν  ωστόσο πως από αύριο όλα θα είναι πιο αυστηρά και θα πέσουν πρόστιμα.

Τα τηλεφωνικά κέντρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας  και των  τμημάτων της δεν σταμάτησαν να ηχούν από τις χιλιάδες κλήσεις πολιτών που έθεταν πολλά ερωτήματα ενώ δεν ήταν και λίγοι αυτοί που προέβαιναν σε καταγγελίες.

Σύμφωνα πάντως με τις αστυνομικές αρχές η ανταπόκριση των πολιτών ήταν ιδιαίτερα θετική στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας ενώ μία παράβαση βεβαιώθηκε στην περιοχή,  σε άνδρα που φέρεται να εμφανίστηκε εντελώς απείθαρχος στο μέτρο της απαγόρευσης .

Ξεκαθαρίζει η Αστυνομία ότι από αύριο οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και σε περίπτωση που διαπιστώνεται παράβαση θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις, που σε πρώτο βαθμό είναι πρόστιμο 150 ευρώ.

Δείτε βίντεο με ελέγχους της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογήτου μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.