Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

«Τοπική επιχειρηματικότητα» ή απλώς επιχειρηματικός συνδικαλισμός;

«Τοπική επιχειρηματικότητα» ή απλώς επιχειρηματικός συνδικαλισμός;

Όσοι επιχειρούν να μιλούν εξ ονόματος των τοπικών επιχειρήσεων κάποτε πρέπει να μάθουν να στηρίζουν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τους αδύναμους, την Υγεία. Δεν μπορεί να εμφανίζονται μόνο σε γιορτές και πανηγύρια ή στους «θεσμούς» για να παρουσιάσουν κάποιο κρατικό πρόγραμμα.

Τα νέα στον τοπικό αθλητισμό στην πραγματικότητα είναι «παλιά» και δείχνουν ότι το μόνιμο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Αγρίνιο και οι άλλες πόλεις της περιοχής είναι η αναιμική στήριξη από τον επιχειρηματικό κόσμο. Οι εποχές είναι σίγουρα δύσκολες, επιχειρήσεις κλείνουν, εισόδημα δεν υπάρχει στους πολίτες, ήρθε και η πανδημία να βαρύνει τον επερχόμενο διάστημα, όλα αυτά είναι γνωστά.

Όμως οι εκπρόσωποι των επαγγελμάτων και των επιχειρήσεων στο Αγρίνιο έχουν κι έναν ειδικό ρόλο, να κινητοποιήσουν τα μέλη των ενώσεων και των συλλόγων τους ώστε να βρουν τρόπους να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. Δεν μπορεί να εκλέγονται και μετά να εξαφανίζονται μέχρι να ξαναχρειαστούν κάτι. Ή να κάνουν έναν παλαιάς κοπής κι ανέξοδο συνδικαλισμό.

Σε μια πρόσφατη συνάθροιση ανθρώπων της αγοράς(όχι «παραγόντων»), για να βρουν λύση για σωματείο της περιοχής, ακούστηκε το εξής: «πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι ένα μέρος των κερδών, ίσως και των εσόδων, πρέπει να επιστρέφουν στην ίδια την κοινωνία. Αλλιώς σύντομα δεν θα υπάρχει πόλη, δεν θα υπάρχει κοινωνία και αγορά για να απευθυνθούμε».

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει; Πάντως όχι οι διαχρονικοί «παράγοντες» της επιχειρηματικότητας που δεν τους έχει δει η κοινωνία ποτέ να βάζουν το χέρι στην δική τους  τσέπη. Μόνο να «στηρίζουν» ξέρουν. Ή να οργανώνουν ημερίδες…

Γ.Σ.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.