Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Επίσκεψη εκπροσώπων μεγάλων τουριστικών blogs στη Ναύπακτο (φωτο)

Επίσκεψη εκπροσώπων μεγάλων τουριστικών blogs στη Ναύπακτο (φωτο)

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Τουρισμού Go West ολοκληρώθηκε στη Ναύπακτο το ταξίδι γνωριμίας (Fam Trip) επιλεγμένων τουριστικών πρακτόρων και καταξιωμένων bloggers από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μια δράση που οργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπακτίας, την ΚΟΙΝΣΕΠ “Προβάλλω τη Ναυπακτία”, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τέθηκε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Ενδεικτικά τονίζεται η συμμετοχή εκπροσώπων από τα εξής πρακτορεία και blogs: FRAM (διακινεί 1.000.000 επισκέπτες Ελλάδα), Flip Flop (διακινεί 300.000 επισκέπτες στην Ελλάδα), travelbloggersgreece (222.000 ακόλουθοι).

Μέσα από το ταξίδι οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής, με σκοπό να την προωθήσουν στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε:

• ξεναγήσεις σε προορισμούς τουριστικού αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος
• παρουσίαση της τοπικής γαστρονομίας
• παρουσίαση ξενοδοχειακών μονάδων
• επίδειξη των εναλλακτικών δραστηριοτήτων που μπορείς να κάνεις στην ευρύτερη περιοχή
• ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού κο Σιαμαντά για τον σχεδιασμό και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής

Οι καλεσμένοι έμειναν ενθουσιασμένοι από τον πλούτο και την ποικιλία της περιοχής. Όλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις παρόμοιο προορισμό στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη που να έχει συγκεντρωμένα τόσα πολλά και διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος.

Η περιοχή τα έχει όλα, απαιτείται όμως οργανωμένη δουλειά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την προώθησή της στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Ήδη, μετά από επαφές του αντιδημάρχου Τουρισμού προγραμματίστηκε η συμμετοχή του Δήμου Ναυπακτίας στην διεθνή έκθεση Τουρισμού στην Ουτρέχτη τον Ιανουάριο και την διεθνή έκθεση στο Παρίσι τον Οκτώβρη όπου η Ναυπακτία θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο.

Πηγή: e-nafpaktia.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.