Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

«Τουρκία-Ελλάδα» το «Καλύβια-Αγγελόκαστρο» για το νερό του ΤΟΕΒ!

«Τουρκία-Ελλάδα» το «Καλύβια-Αγγελόκαστρο» για το νερό του ΤΟΕΒ!

Πολλά έχουν ακουστεί για τον λάθος τρόπο που λειτουργούν οι ΤΟΕΒ, όχι μόνο την περιοχή του Αγρινίου αλλά και σε όλη τη χώρα. Καθώς έρχονται οι εκλογές και τα παράπονα ή τα αιτήματα ακούγονται εντονότερα, μαθαίνουμε σε κάποιες περιπτώσεις και πόσο τεταμένες γίνονται οι σχέσεις των αγροτών για την διαχείριση του νερού, ακόμη και σε γειτονικές δημοτικές ενότητες.
Μια ατάκα που λέγεται συχνά στο Αγγελόκαστρο έτυχε να την ακούσει η στήλη από ντόπιο παραγωγό τις προάλλες. «Ποιος ΤΟΕΒ; Εδώ το πράγμα με τα Καλύβια κι εμάς στο Αγγελόκαστρο είναι Τουρκία-Ελλάδα κανονικά», έλεγε σε χαλαρή συζήτηση ο παραγωγός από το Αγγελόκαστρο.
Ως γνωστόν ο ΤΟΕΒ που εξυπηρετεί την συγκεκριμένη περιοχή εδρεύει στα Καλύβια. Και πολύ συχνά οι Αγγελοκαστρίτες κατηγορούν του Καλυβιώτες ότι διαχειρίζονται τον ΤΟΕΒ σαν να είναι… εντός έδρας.
Το θέμα είναι αν μιλάμε για Τουρκία-Ελλάδα με πετρέλαια και γεωτρήσεις- όπου μπορεία να προκύψει μέχρι και πόλεμος- ή Τουρκία-Ελλάδα όπως στο “Survivor” όπου είναι όλα ένα παιχνιδάκι!
Πάντως, εν έτει 2019, να μην έχουν λυθεί ακόμη τέτοια θέματα και να μην μπορούν να τα βρουν με το νερό τους οι αγρότες δυο γειτονικών περιοχών στο Αγρίνιο το λες και κατόρθωμα…

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.