Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020

Τους αρμοδίους ενώπιον των ευθυνών τους για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση θέτει το δημοτικό συμβούλιο Θέρμου

Tα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση συνεχίζουν να ταλανίζουν χωριά του δήμου Θέρμου.
Για το λόγο αυτό ελήφθη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία περιλαμβάνεται αναλυτική αναφορά σε προβλήματα αναφορικά με την ηλεκτροδότηση στην περιοχή ευθύνης του.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε τόσο στους αρμόδιους φορείς, ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, όσο και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της περιοχής, καλώντας κάθε αρμόδιο να επιληφθεί του ζητήματος, ώστε να προωθηθεί η επίλυση αυτού του σημαντικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιοχή του Δήμου Θέρμου.

Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο Θέρμου:

Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τα προβλήματα που παρατηρούνται στο ζήτημα της ηλεκτροδότησης της περιοχής του Δήμου Θέρμου καθώς και για την υποβάθμιση και ουσιαστική κατάργηση του πρακτορείου της ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ στο Θέρμο.

Τονίζει την ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου που αναφέρεται στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό των δικτύων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι βλάβες και η πτώση τάσης, και στην επίλυση πιθανών τεχνικών αστοχιών, όπως αυτή με τη γραμμή προς τις Κοινότητες Αμβρακιάς, Αργυρού Πηγαδίου και Κοκκινόβρυσης, όπου δημιουργείται μείζον πρόβλημα.

Θεωρεί ως πρωταρχική προϋπόθεση για την εξάλειψη των προβλημάτων που σχετίζονται με την ομαλή ηλεκτροδότηση της περιοχής και με την εξυπηρέτηση των πολιτών, την επαναλειτουργία του Γραφείου της ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ στο Θέρμο με την εγκατάσταση σ’ αυτό μόνιμου κλιμακίου με τον απαιτούμενο αριθμό τεχνικού προσωπικού και μέσων και παράλληλα τη λειτουργία στον ίδιο χώρο εμπορικού τμήματος για την εξυπηρέτηση των πελατών (είσπραξη λογαριασμών κ.α.).

Γνωστοποιεί πως οι αναφερόμενες παρεμβάσεις καθίστανται κάτι παραπάνω από αναγκαίες λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής του Δήμου Θέρμου. Χαρακτηριστικών, τα οποία συνοπτικά αναφέρονται αφενός στις ιδιάζουσες δυσκολίες που ανάγονται στην ορεινότητα της περιοχής, στο υποτυπώδες και ακατάλληλο οδικό δίκτυο, στην κραυγαλέα έλλειψη συγκοινωνιακών μέσων και στις μεγάλες αποστάσεις των οικισμών περιμετρικά του Θέρμου από το Θέρμο, και πολύ περισσότερο από το Αγρίνιο και από τα λοιπά αστικά κέντρα, και αφετέρου στις αστικού τύπου λειτουργίες που επιτελεί το Θέρμο για λογαριασμό μιας ευρείας ορεινής και αγροτικής περιοχής με πληθυσμό άνω των 8.000 κατοίκων. Μιας περιοχής με ιδιαίτερα θετικές αναπτυξιακές προοπτικές στο σύνολό της, για την οποία η ύπαρξη του εν λόγω προβλήματος με το ζήτημα της ομαλής ηλεκτροδότησης λειτουργεί ανασχετικά στην πρόοδό της.

Καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς προς τους οποίους εστάλη η απόφαση α  – κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, αρμόδιο Υπουργείο, Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας – να  παρέμβουν  αποφασιστικά, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ο κάθε φορέας, για την εξασφάλιση απρόσκοπτης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή του Δήμου Θέρμου

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.