Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

Τραγελαφική κατάσταση με την (φερόμενη) ακύρωση της συγχώνευσης του 9ου με το 19ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής σεζόν η προαναγγελθείσα (μέσω διαρροών) απόφαση για ακύρωση της συγχώνευσης των δύο σχολείων δεν έχει επισημοποιηθεί. Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο που είναι σε εξέλιξη. 

1Σε δύο εβδομάδες ξεκινά η νέα σχολική σεζόν ενώ οι εκπαιδευτικοί την ερχόμενη Παρασκευή θα παρουσιαστούν στα σχολεία τους για αναληψη υπηρεσίας . Οι νέοι διευθυντές εξάλλου ανέλαβαν καθήκοντα την 1η Αυγούστου.
Καθώς λοιπόν πλησιάζει η 11η Σεπτεμβρίου το ζήτημα της συγχώνευσης του 9ου με το 19ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου παίρνει νέα τροπή με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε τραγέλαφο .
Η προαναγγελθείσα (με διαρροές) απόφαση για ακύρωση της συγχώνευσης δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί αν και φέρεται να είναι οριστική και να έχει ληφθεί από τον υπουργό Παιδείας και – σύμφωνα με την παράταξη Τραπεζιώτη- αναμένεται να επισημοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
Κατά συνέπεια προς το παρόν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας και η δημοτική αρχή καλούνται να προβούν σε ενέργειες για την ομαλή λειτουργία του νέου 9ο Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου που θα προκύψει από τη συγχώνευση και θα στεγάζεται στο σύγχρονο κτίριο του (πρώην υποτίθεται) 19ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου. Κινούνται δηλαδή ως οφείλουν , έχοντας ως δεδομένη τη συγχώνευση μη μπορώντας να πράξουν διαφορετικά καθώς δεν έχει οριστικοποιηθεί η ακύρωση της.
Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου από την αρμόδια αντιδήμαρχο Μαρία Σαλμά τέθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος και εκτός ημερήσιας διάταξης αίτημα να συζητηθεί το θέμα της «μεταστέγασης του 7/θ 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στο διδακτήριο του πρώην 6/θ 19ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου». Ενώ το δημοτικό συμβούλιο δηλαδή έχει εκφράσει αρνητική θέση για τη συγχώνευση καλείται σήμερα να επικυρώσει τη μεταστέγαση μην μπορώντας να κάνει αλλιώς καθώς δεν έχει ενημερωθεί η δημοτική αρχή για την ακύρωση της. Μια απόφαση που σύμφωνα με τον Σταύρο Καμμένο, σύμβουλο της παράταξης «Ανατροπή Τώρα» θα οριστικοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη.
Η «Ανατροπή Τώρα» ωστόσο δέχθηκε έντονα βέλη από τον δήμαρχο Αγρινίου για την επιλογή της να δημοσιοποιήσει προ μηνός δελτίου Τύπου από το οποίο προέκυπτε πως κατόπιν ενεργειών της το υπουργείο θα προέβαινε σε ακύρωση της συγχώνευσης. Η τακτική αυτή της παράταξης Τραπεζιώτη χαρακτηρίστηκε από τον δήμαρχο ως «θεσμική εκτροπή».
Όπως και να έχει η κατάσταση δεν παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά που αρμόζουν σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα. Οι αρμόδιοι οφείλουν να ενεργούν με βάση το δεδομένο της συγχώνευσης, από το υπουργείο να διαρρέεται πως είναι ειλημμένη η απόφαση για ακύρωση της και λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής σεζόν μαθητές και γονείς να μην ξέρουν με βεβαιότητα τι μέλει γενέσθαι. Χαρακτηριστικό εξάλλου είναι πως η διαδικασία επιλογής διευθυντών έγινε με βάσει την απόφαση για συγχώνευση και το 19ο δεν διαθέτει διευθυντή.
Στο δημοτικό συμβούλιο ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Χρήστος Κολοβός έλαβε το λόγο με την ιδιότητα του καθ’ ύλην αρμοδίου, του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τονίζοντας πως η ένταση (που καταγράφηκε στη συνεδρίαση) δεν αρμόζει σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα. Υπογράμμισε πως αυτός καλείται να ενεργήσει και να διαχειριστεί το προσωπικό και την υπόθεση με βάση το δεδομένο που είναι το ΦΕΚ της συγχώνευσης και όχι η “φήμη” περί ακύρωσης της.

1 2

dimotiko-symvoulio-19-7-2017-4dimotiko-symvoulio-19-7-2017-4 dimotiko-symvoulio-19-7-2017-4 dimotiko-symvoulio-19-7-2017-4 dimotiko-symvoulio-19-7-2017-4

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Δημοσιευστε παρακαλω την δηλωση της παραταξης του κυριου τραπεζιωτη στις 22/7/2017.Ετσι λυνονται τα προβληματα.Αμ πως δυναμικα και αποφασιστικα .Το δουλεμα παει συννεφο ισως γιατι το εγγραφο μπορει να ξεχαστηκε στο γραφειο του ΚΥΡΙΟΥ υπουργου.Αμ πως δεν υπαρχει δολος απλα μας εχουν οπως παντα γραμμενους.

  2. dimousis giannis

    Δημοσιευστε την δηλωση της παραταξης του κυριου τραπεζιωτη στις 22/7/2017.Ετσι λυνονται τα προβληματα.Αμ πως.Το προβλημα ειναι οτι η κεντρικη εξουσια μας εγραφε παντα αλλα τωρα μας δουλευουν και οι ανθρωποι που καθε μερα θα μας δουν στο δρομο η στην δουλεια.Κοιταχτε τους στα ματια και ω τι εκπληξη θα σας κοιταξουν και αυτοι.Ειναι γιατι δεν ντρεπονται.

  3. τρεις λαλούν και δέκα χορεύουν, κύριε Αkis τα παιδιά τα ρωτήσατε που πρεπε να κάνουν χιλιόμετρα κάθε πρωί για να πάνε στο 19 σχολείο, πρώτα να ξέρεις πόσα και από που πάνε σχολείο?, στο 9 καταρχάς είναι 3 σχολικά συγκροτήματα, και τα αλλά θα τα αφήσουν εκεί? Εμένα δεν με νοιάζει ποιος είναι στην εξουσία , εμένα με νοιάζει να μάθουν γράμματα τα παιδιά και να μην ταλαιπωρούν, γονείς και παιδιά.

  4. Ακης Ροδιτης

    Εμένα με νοιάζει ποιος θα είναι στην εξουσία! Εσύ συνέχισε να αναρωτιέσαι τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.