Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Τραπεζιώτης: “Εγκυμονεί κινδύνους το νερό από το νέο σημείο υδροληψίας πλησίον της γέφυρας του Αχελώου”

Τραπεζιώτης: “Εγκυμονεί κινδύνους το νερό από το νέο σημείο υδροληψίας πλησίον της γέφυρας του Αχελώου”

Απάντηση της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας επικαλείται η “Ανατροπή Τώρα”. Πρόκειται για «απόψεις μιας υπαλλήλου» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ. 

Η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας θεωρεί την πηγή υδροληψίας της ΔΕΥΑ Αγρινίου πλησίον της γέφυρας του Αχελώου στη Στράτο υψηλού κινδύνου και εισηγείται τη διακοπή λειτουργίας της.
Αυτό υποστήριξε ο επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα-Πολίτες σε Δράση» Δ.Τραπεζιώτης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου.
«Πρόκειται απλώς για απόψεις ενός υπαλλήλου, τις οποίες καταρρίψαμε όλες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», αντέτεινε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Δ.Σκορδόπουλος.
Το ζήτημα της υδροληψίας από αυτό το σημείο έχει απασχολήσει αρκετές φορές το δημοτικό συμβούλιο και την τοπική επικαιρότητα με την «Ανατροπή Τώρα» να επιμένει πως είναι ακατάλληλο για πόση το νερό που συνδέθηκε με το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης.
Σήμερα ωστόσο το επανέφερε το θέμα ο κ. Τραπεζιώτης με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία στην περιοχή του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για την ποιότητα του νερού εντοπίζοντας σε αυτό δομικά υλικά, όπως μικρά πετραδάκια.
Ο κ. Τραπεζιώτης ανέφερε πως υπήρξε πρόσφατη απάντηση της Διεύθυνσης Υγείας που χαρακτηρίζει ακατάλληλη την πηγή επικαλούμενη συγκεκριμένη αιτιολογία όπως ότι είναι κοντά στην όχθη σε μικρό βάθος, η ευρύτερη χερσαία περιοχή της είναι χωρίς περίφραξη και σε αυτή σιτίζονται σκύλοι αδέσποτοι, διαπιστώθηκε επιφανειακή διαρροή στραγγισμάτων από το ρέμα «Κουνούπης» κατάντη φράγματος Στράτου κ.α. Ρώτησε λοιπόν ο κ. Τραπεζιώτης τι θα πράξει η δημοτική αρχή κατηγορώντας της για αλχημείες επί του θέματος.
Κατηγορηματικός πως δεν υπάρχει πρόβλημα εμφανίστηκε και αυτή τη φορά ο κ. Σκορδόπουλος. Χαρακτήρισε το έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας «απόψεις μια υπαλλήλου» της οποίας όλα τα επιχειρήματα καταρρίφθηκαν. Εγκάλεσε μάλιστα τον κ.Τραπεζιώτη πως δεν διάβασε στο Σώμα όλο το κέιμενο της Διεύθυνσης Υγείας.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑ η Διεύθυνση Υγείας έλαβε και αυτή δείγματα και δεν εντόπισε πρόβλημα ενώ οι παρατηρήσεις της είναι σε επίπεδο υποθέσεων ενώ μετά τις απαντήσεις της ΔΕΥΑΑ δεν επανήλθε. Υποστήριξε πως η ΔΕΥΑΑ έλαβε όλες τις άδειες και λειτουργεί νομίμως αυτό το σημείο της υδροληψίας ενώ όλες οι αναλύσεις δειγμάτων απέδειξαν πως είναι κατάλληλο το νερό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Anonimos

    Τελικά παίζουνε με την υγεια των Δημοτών; Εισαγγελεας εχει κοιτάξει την υδροδότηση της πόλης οχι απ τα χαρτιά αλλα με ανεξαρτητες σρχες που μετρανε την καθαρότητα του νερου που υδροδοτητε μια πολη; Γιατι οπως αυτοι ολοι τους πινουν εμφιαλωμενα σε γιαλινα μπουκαλια οχι σε πλαστικουρα οπως οι ιθαγενεις!!! Παντως απ τα καταγγελόμενα πρεπει με επισημοτητα να δοθει μια σοβαρη απαντηση πριν μας προσβάλλει η χολέρα!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.