Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Τραπεζιώτης για το παλαιό νοσοκομείο: ενωμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της περιοχής

Τραπεζιώτης για το παλαιό νοσοκομείο: ενωμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της περιοχής

Mε το ξεκίνημα της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου-στην οποία δεν έχει αιρετό ρόλο-  ο πρώην δήμαρχος Θεστιέων και πρώην δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης ξεκίνησε έναν  κύκλο παρεμβάσεων.

Σήμερα προβαίνει στην 7η παρέμβαση με αφορμή μια εξέλιξη για το παλαιό νοσοκομείο.  Θέτει ερώτημα  για ποιο λόγο ο Υπουργός Υγείας μείωσε το ποσόν για το έργο    και ζητά ο Δήμος Αγρινίου, ο νέος Περιφερειάρχης, οι Δημοτικές Παρατάξεις, οι βουλευτές του νομού και όλοι οι φορείς του τόπου   ενωμένοι να κάνουν το επόμενο βήμα. Αυτούσια η παρέμβαση Τραπεζιώτη:

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 7

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  ΤΙΣ ΣΤΕΙΡΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙΣ    ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ;

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗ

 

Είναι γνωστό ότι τον Απρίλιο του 2019 ανακοινώθηκε η  υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της 6ης ΥΠΕ και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) για την προώθηση του έργου της αναδιαμόρφωσης τμημάτων των κτιρίων του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου (κτίρια Α,Β και Γ) σε χώρο στέγασης του ΕΟΠΠΥ, του ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας, του Ξενώνα ατόμων με ψυχικές νόσους στο πλαίσιο αποασυλοποίησης και του ΕΚΑΒ αντίστοιχα.

Κατόπιν τούτου και αφού εγκρίθηκε η ανωτέρω Προγραμματική Σύμβαση η ΠΔΕ, ως φορέας υλοποίησης του έργου, ανέλαβε να προωθήσει τη δημοπράτηση και κατασκευή του έργου, ενταγμένου και με εγκεκριμένη πίστωση 1.000.000 ευρώ (ΣΑΕ 091) στο Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Πλην όμως το έργο αυτό ουδέποτε  δημοπρατήθηκε. Το ερώτημα που ανακύπτει εύλογα είναι για ποιον λόγο δεν  δημοπρατήθηκε;Νομίζω ότι ο π. Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας και η π. Αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νιας κα. Σταρακά οφείλουν να απαντήσουν και να δώσουν εξηγήσεις στους πολίτες του Δήμου Αγρινίου.

Σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας με την από 06/11/2019 και με ΓΠ Β3β/73791 Απόφασή του, με θέμα «Ανακατανομή πιστώσεων έργων της ΣΑΕ 091 του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2019»,αποφάσισε την μείωση της πίστωσηςτου ανωτέρω έργου για την αναδιαμόρφωση τμημάτων των κτιρίων Α Β και Γ του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου  κατά το ποσό των 950.000ευρώ ήτοι από 1.000.000 ευρώ σε 50.000 ευρώ.

 

Θα εξασφαλισθεί η πίστωση στο νέο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020 για τη χρηματοδότηση του έργου ώστε επιτέλους, το συντομότερο δυνατόν, να δημοπρατηθεί και να κατασκευαστεί;

Τέλος και ανεξάρτητα από τις τυχόν εξηγήσεις, πουθα δοθούν,  θα πρέπει όλοι οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και οι φορείς της περιοχής μας να αφήσουν στην άκρη τις στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις και αλληλουπονομεύσεις  και ενωμένοι, από κοινού και σε συνεργασία, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της περιοχής μας και ευρύτερα της Π.Ε. Αιτ/νιας.

Δεν είναι δυνατόν μια τόσο μεγάλη Περιφερειακή Ενότητα (ο μεγαλύτερος πρώην νομός της χώρας μας) με επτά βουλευτές και με πρόσωπα σε υπουργικές θέσεις σχεδόν πάντα στην εκάστοτε Κυβέρνηση να χάνει συνεχώς δυνάμεις και να βυθίζεται στην υστέρηση και στην υποβάθμιση.

Προς το παρόν η μόνη αντίδραση για το εν λόγω θέμα αντιστοιχεί στον βουλευτή Γ. Βαρεμένο.

Ο Δήμος Αγρινίου, ο νέος Περιφερειάρχης, οι Δημοτικές Παρατάξεις, οι βουλευτές του νομού και όλοι οι φορείς του τόπου μας οφείλουν ενωμένοι να κάνουν το επόμενο βήμα.

Αγρίνιο, 07/11/2019

Ο Παρεμβαίνων

Δημήτρης Τραπεζιώτης

Δικηγόρος

π. Δήμαρχος Θεστιέων

& Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κχ

    Σωστα ο υπουργος αφησε 50000 και οχι 1 εκατομ.ευρω. Τι εγινε? Αφησατε δημος και υπουργ.υγειας το κτιριο στη μοιρα του,χωρις φυλακες,να το προστατεψουν. Το αφησατε ,να το ληστεψουν ,να το καταστρεψουν και τωρα,δεν μας φτανουν τα χρηματα για να παρουν ολοι; ολο μεγαλα λογια ακουμε και κουφια σχεδια. Ο κυριος τραπεzιωτης δεν φταιει,αλλα εχω καποιες ερωτησεις. τι θα γινει το παλαιο νοσοκομειο; στεγη για μεταναστες; στεγη για υπηρεσιες οπως εφορεια, γραφεια του ικα ,προνοια,υγειονομικο,γραφεια της περιφερειας,μηχανολογικο κτλ; φανταzεστε ποσα χρηματα σε ενοικια θα γλυτωναν, κρατος,δημος και περιφερεια αν μπορουσε να γινει αυτο; τι θα γινει το παλαιο νοσοκομ. θα το ενοικιασει το κρατος για πολυκαταστηματα,παιδοτοπους κτλ; τι θα γινει; για να δουμε και εμεις αν θα ενδιαφερθουμε,σαν πολιτες για το θεμα.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.