Παρασκευή, 18 Ιουνίου, 2021

Δυτική Ελλάδα: Τρεις και ο… κούκος στις αίθουσες των σχολείων

Δυτική Ελλάδα: Τρεις και ο… κούκος στις αίθουσες των σχολείων

Μικρή η ανταπόκριση των μαθητών της Γ’ Λυκείου

Συνεχώς μειούμενη βαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας η προσέλευσης των μαθητών της Γ’ Λυκείου στα σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία τα οποία σας παρουσιάζει σήμερα το thebest.gr τα παιδιά προσήλθαν μαζικά τη Δευτέρα, όμως από εκείνη τη μέρα και μετά τα ποσοστά προσέλευσης έπεσαν σημαντικά.

Έτσι από το 57% που ήταν η συμμετοχή τη Δευτέρα, την Τρίτη υπήρξε μια πραγματική «βουτιά» στην προσέλευση, με μόλις το 37% να προσέρχεται για μάθημα. Ο αριθμός των παιδιών μειώθηκε σημαντικά και την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία στα σχολεία Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας προσήλθε στις αίθουσες μόλις το 24,3%. Τελικά χθες Πέμπτη υπήρξε και άλλη μείωση με το ποσοστό συμμετοχής στα μαθήματα να πέφτει στο εντυπωσιακό 23%.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η προσέλευση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στις τάξεις είναι πιο περιορισμένοι στις μεγάλες πόλεις των τριών Νομών και αυξάνεται στις μικρότερες πόλεις και τις κωμοπόλεις. Παράγοντες της εκπαίδευσης με τους οποίους συνομίλησε το thebest.gr εκτιμούν ότι τα παιδιά προσήλθαν την πρώτη μέρα προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία για την συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στην συνέχεια επέλεξαν να μείνουν σπίτι κάνοντας χρήση των νόμιμων απουσιών που έχουν στη διάθεσή τους.

Ωστόσο, ειδικά φέτος, η επιλογή μην συμμετοχής στα μαθήματα του σχολείου προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση καθώς υπήρχε η εκτίμηση ότι μετά από την μακρόχρονη απουσία τους, λόγω καραντίνας, τα παιδιά θα προσέρχονταν για να αποκτήσουν μια επαφή με τη διαδικασία της εκπαίδευσης στον δρόμο προς της εξετάσεις.

Τα νούμερα όμως δείχνουν ότι τελικά, ίσως και από φόβο μην κολλήσουν κορωνοϊο, μαθητές και κηδεμόνες αποφάσισαν να μείνουν σπίτι ή να παρακολουθούν μόνο στα φροντιστήρια. Το γεγονός ότι στα μικρότερα περιφερειακά σχολεία υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση έχει διττή ανάγνωση.

Πρώτον δεν υπάρχει η ίδια δυνατότητα παρακολούθησης φροντιστηρίων και δεύτερον τα τμήματα είναι μικρότερα, δεν έχουν σπάσει στα δύο και άρα οι μαθητές έχουν στη διάθεσή τους λιγότερες απουσίες για να χρησιμοποιήσουν.

Τώρα το ενδιαφέρον των σχολικών κοινοτήτων στρέφεται στην προσεχή Δευτέρα οπότε και ξεκινούν τα μαθήματα για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου καθώς και για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Πηγή: thebest.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.